Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020

Στην τελική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Νεανίδων για 3η συνεχόμενη χρονιά ο Πιερικός Αρχέλαος, 62-49 τον ΠΑΣ Γιάννινα

Ο Πιερικός Αρχέλαος επικράτησε με 62-49 του ΠΑΣ Γιάννινα, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης, σε αγώνα για την 4η αγωνιστική του Α' ομίλου της Β' φάσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Νεανίδων.

Με τη νίκη αυτή ο Πιερικός Αρχέλαος εξασφάλισε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά την παρουσία του στην τελική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Νεανίδων, καθώς ακόμη και σε περίπτωση ήττας αύριο κόντρα στον Αστέρα Καβάλας υπερτερεί σε κάθε πιθανό ενδεχόμενο ισοβαθμίας.

Ισορροπημένο ήταν το πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, με τις δύο ομάδες να βρίσκονται κοντά στο σκορ και τον ΠΑΣ Γιάννινα να προηγείται με 16-14 στην ολοκλήρωσή του.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι παίκτριες του Στέλιου Χατζηιωάννου χάρη σε ένα επιμέρους 11-2 στα πρώτα τέσσερα λεπτά ξέφυγαν με 25-18, ωστόσο η ομάδα των Ιωαννίνων αντέδρασε, με τον Πιερικό Αρχέλαο να διατηρεί το προβάδισμά του και το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το υπέρ του 32-29.

Στο τρίτο δεκάλεπτο η ομάδα της Κατερίνης ήταν επιβλητική τόσο στην άμυνα όπου δέχθηκε μόλις τρεις πόντους, όσο και στην επίθεση που σημείωσε είκοσι έναν, ξεφεύγοντας στο σκορ, το οποίο διαμορφώθηκε σε 53-32.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο ΠΑΣ Γιάννινα προσπάθησε να επιστρέψει στη διεκδίκηση της νίκης που θα τον κρατούσε ζωντανό στο παιχνίδι της πρόκρισης, ωστόσο ο Πιερικός Αρχέλαος διαχειρίστηκε το προβάδισμά του κι έφτασε στην κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνα με το τελικό 62-49.


Διαιτητές: Τσάνταλη - Αγραφιώτη.
Δεκάλεπτα: 14-16, 32-29, 53-32, 62-49.

ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος (Χατζηιωάννου): Καραλή 2, Κιλ 2, Κιολέογλου 29 (3), Μάντζου 9 (1), Καρανικόλα, Δημουλιού, Παπαζιώγα, Μάντη, Μπουμπουλέντρα 9 (1), Καρατάσιου 11 (1), Ζαρκανέλα.

ΠΑΣ Γιάννινα (Στάθη): Γκλίβανου, Χούλη 7, Στέφα 9 (1), Δήμου, Βλαχοπούλου, Χρηστάκη 4, Πιλιάφα 2, Μπεκρή, Πάφη 17 (3), Τσίπη 10.