Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020

Προς τη δημοτική αρχή Κατερίνης. Πρόταση ψηφίσματος του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνης για την Αγία Σοφία

Την Παρασκευή που μας πέρασε όλοι οι Έλληνες αισθανθήκαμε προσβεβλημένοι από την απόφαση του τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν να μετατρέψει και πάλι την Αγία Σοφία σε τζαμί και να ξεκινήσει εκεί θρησκευτικές λειτουργίες.


Απέναντι σε αυτό το γεγονός που προσβάλλει βάναυσα ένα από τα σύμβολα της Ορθοδοξίας και γενικότερα της χριστιανικής πίστης, ο συνδυασμός μας προτείνει προς το δημοτικό συμβούλιο Κατερίνης να εκφράσει τον λαό της Κατερίνης και να:

  • Εκδώσει ψήφισμα που θα καταδικάζει τη μετατροπή αυτή
  • Εξηγήσει ότι εμείς οι Κατερινιώτες και γενικά οι Έλληνες θέλουμε να έχουμε σχέσεις καλής γειτονίας με τους γείτονές μας τούρκους, χωρίς προσβολές και εκατέρωθεν προκλητικές ενέργειες
  • Υπενθυμίσει προς τους γείτονές μας πως όπως εμείς σεβόμαστε το θρήσκευμα κάθε ανθρώπου και δεν καταστρέφουμε τζαμιά, ούτε τα μετατρέπουμε σε εκκλησίες, θεωρούμε αυτονόητο ότι θα πρέπει και το τουρκικό κράτος να πράξει το ίδιο.
  • Δηλώσει ότι στηρίζει την Ελληνική κυβέρνηση σε όλες τις πράξεις της για να προασπίσει τα δίκαια της χώρας μας και του λαού μας. Στα εθνικά θέματα είναι ανάγκη να είμαστε ενωμένοι.


Αυτονόητα το τελικό κείμενο μπορεί να διαμορφωθεί διαφορετικά, αν υπάρχουν καλύτερες ιδέες.

Είμαστε εδώ για να συνεργαστούμε και να προστατέψουμε τα συμφέροντα των δημοτών.


Θανάσης Γ. Λιακόπουλος
Επικεφαλής Δημοτικού Συνδυασμού «Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα»
Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης