Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020

Με πανελλαδικές εξετάσεις θα παίρνουν ιθαγένεια οι αλλοδαποί

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6.

Οι αλλοδαποί θα μπορούν να δίνουν δύο φορές πανελλαδικές εξετάσεις, όπου θα καλούνται να αποδείξουν ότι γνωρίζουν ελληνικά, τους θεσμούς της χώρας μας και την ιστορία μας.

35.000 αιτήσεις εκκρεμούν και ο κ. Θεοδωρικάκος θέλει να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την απονομή ιθαγένειας γρήγορα.

Ιθαγένεια πάντως, αν δεν κάνουμε λάθος, σημαίνει μεταξύ άλλων και δικαίωμα ψήφου για τους αλλοδαπούς που θα την αποκτήσουν.

Μένει τώρα να δούμε ποια θα είναι τα θέματα που θα εξετάζονται οι αλλοδαποί. 

Άραγε στα θέματα θα υπάρχουν ερωτήσεις για τον Παύλο Μελά, την Σφαγή της Χίου, τον Κολοκοτρώνη, την ελληνικότητα της Μακεδονίας, την τουρκική κατοχή στην Κύπρο, τις σφαγές των χριστιανών από τους μουσουλμάνους, τα 400 χρόνια σκλαβιάς;

Ή θα είναι του στυλ: "Πείτε μας δύο ποταμούς και μία λίμνη της Ελλάδας;"... Συγχαρητήρια περάσατε!!!


Όπως και να έχει πάντως, το θέμα είναι ότι αντί να θωρακίζουμε την χώρα ώστε να μην εισέρχονται παράνομα-παράτυπα ή όπως αλλιώς θα το ερμηνεύει το κάθε πολιτικό σύστημα, εκατοντάδες και χιλιάδες αλλοδαποί, εμείς (το ελληνικό κράτος) κάνουμε ότι μπορούμε για να τους προσφέρουμε ένα "πακέτο" ελκυστικό για να έρθουν στην πατρίδα μας! Απονομή ιθαγένειας-υπηκοότητας, προγράμματα στέγασης και φιλοξενίας, κατασκευή τεμένους (Αθήνα) κ.α.

Την ίδια στιγμή βέβαια, οι πολιτικοί μας "σκίζουν τα ιμάτια τους" για το μεγάλο πρόβλημα του δημογραφικού και της υπογεννητικότητας, με μεγάλα λόγια και καμία πράξη...

Όπου σταθούν και δουν μικρόφωνο, λένε πόσο σοβαρό πρόβλημα είναι το δημογραφικό και υπογεννητικότητα. Έτσι λοιπόν... Φορολογούν τα παιδιά, περιορίζουν ή καταργούν δικαιώματα πολυτέκνων οικογενειών, στέλνουν στο εξωτερικό την νεολαία μας και δημιουργούν το κατάλληλο "εχθρικό" περιβάλλον ώστε να γεννιούνται με δυσκολία νέα ελληνόπουλα.


* Ο σχετικός σύνδεσμος με τις δηλώσεις του κ. Θεοδωρικάκου: www.ypes.gr

* Φωτογραφία από Robert Fotograf από το Pixabay