Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020

Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός - Πιερία

Οι εκδηλώσεις προσφέρονται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Το μόνο αντίτιμο είναι το εισιτήριο για την είσοδο σε κάθε χώρο, όπου υπάρχει. Για λόγους ασφαλείας και για την αποφυγή καθυστερήσεων και συνωστισμού συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση, 1 – 1, 5 ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης. Μετά την έναρξη, η είσοδος δεν θα επιτρέπεται. Είναι υποχρεωτική η προκράτηση θέσης.

Σημειώνουμε ότι οι θεατές θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας για την ασφαλή προσέλευση στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία. Ισχύει ο κανόνας της απόστασης των 1,5 μέτρων κατ’ ελάχιστον για ανοικτούς χώρους και 2 μέτρων για κλειστούς χώρους. Στα μουσεία είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας.

  • Ο Γιώργος Εμμανουήλ Λαζαρίδης συναντά τη Δήμητρα Σελεμίδου. Μουσική Περιήγηση: από τα ερωτικά τραγούδια του Γιαννίδη, στις Εικόνες Από Μία Έκθεση του Mussorgsky | Ρωμαϊκό Ωδείο Δίου- Πιερία |19.30
  • Γιώργος Εμμανουήλ Λαζαρίδης / Δήμητρα Σελεμίδου – “Αφιέρωμα στα τραγούδια του Κώστα Γιαννίδη”| Βυζαντινό Κάστρο Πλαταμώνα -Πιερία | 19.30


O Γιώργος-Εμμανουήλ Λαζαρίδης συναντά τη Δήμητρα Σελεμίδου «Μουσική περιήγηση: από τα ερωτικά τραγούδια του Γιαννίδη στις Εικόνες από μια έκθεση του Μussorgsky».

Ο πιανίστας και συνθέτης Γιώργος-Εμμανουήλ Λαζαρίδης και η ανερχόμενη ερμηνεύτρια Δήμητρα Σελεμίδου προτείνουν μια Μουσική περιήγηση από τα ερωτικά τραγούδια του Γιαννίδη στις Εικόνες από μια έκθεση του Mουσόργκσκι. Το ταξίδι τους θα αρχίσει από το Ρωμαϊκό Ωδείο Δίου (20/7) και θα συνεχιστεί με δύο σταθμούς στη Ρωμαϊκή Αγορά Θεσσαλονίκης (22/7) και στο Βυζαντινό Κάστρο Πλαταμώνα (25/7). Στο πρώτο μέρος της βραδιάς, θα ακουστούν αγαπημένες μελωδίες του σπουδαίου Έλληνα μουσουργού που υπηρέτησε με σεβασμό τόσο την κλασική (ως Γιάννης Κωνσταντινίδης) όσο και την ελαφρά μουσική (ως Κώστας Γιαννίδης). Ο διεθνώς αναγνωρισμένος Γιώργος-Εμμανουήλ Λαζαρίδης έχει συμπληρώσει 30 χρόνια αδιάκοπης παρουσίας στην παγκόσμια μουσική σκηνή ως σολίστ, συνθέτης και παιδαγωγός και έχει στο ενεργητικό του εμφανίσεις σε μεγάλα φεστιβάλ και μουσικά κέντρα και με συνεργασίες με διάσημα σύνολα και λαμπρούς μαέστρους. Η Δήμητρα Σελεμίδου έχει εμφανιστεί σε Ελλάδα και Κύπρο, έχει συμπράξει με την ΕΛΣ και έχει στο ενεργητικό της συνεργασίες με καταξιωμένους Έλληνες καλλιτέχνες. Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας, ο φημισμένος βιρτουόζος του πιάνου θα ερμηνεύσει τη δεξιοτεχνική σουίτα Εικόνες από μια έκθεση (1874) του Μοντέστ Μουσόργκσκι, ένα από τα δημοφιλέστερα έργα της Ρωσικής Σχολής.

Προκρατήσεις-πληροφορίες: digitalculture.gov.gr/2020/07/oli-i-ellada-enas-politismos

Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας