Κυριακή 26 Ιουλίου 2020

Με επιτυχία η Γ.Σ. του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Πιερίας

Την Τετάρτη 22/7 το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Πιερίας, παίρνοντας όλα τα μέτρα προστασίας για την υγεία των συνταξιούχων, πραγματοποίησε την ετήσια Γενική Συνέλευση η οποία παρά τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε εξαιτίας της πανδημίας, στέφθηκε με επιτυχία.

Στη Γενική Συνέλευση παραβρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελλάδας, Παναγιώτης Πάλμος.

Ο πρόεδρος του σωματείου, Γιάννης Ευαγγελόπουλος, αφού έκανε το διοικητικό απολογισμό, εισηγήθηκε τους στόχους του επόμενου διαστήματος και στη συνέχεια ο Γιάννης Ζηγάρης, πρόεδρος της Εξελεγκτικής Επιτροπής, έκανε τον οικονομικό απολογισμό για το 2019.

Στην παρέμβασή του ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας, έκανε αναφορά στους αγώνες των συνταξιούχων και την πίεση που αυτοί άσκησαν στις κυβερνήσεις, με αποτέλεσμα να υποχρεωθούν σε μερικό συμβιβασμό σε ορισμένα από τα αιτήματα των συνταξιούχων. Τέτοια είναι, η απόδοση του 70% στις συντάξεις χηρείας, η αποκατάσταση μέρους των επικουρικών συντάξεων, η αποκατάσταση στις κυρίες συντάξεις που αναμένουν οι παλιοί συνταξιούχοι με πάνω από τριάντα χρόνια ασφάλισης, έτσι ώστε να αποκατασταθούν οι αδικίες του νόμου κατρούγκαλου.

Δυστυχώς και για την απόδοση αυτών των χρημάτων στους συνταξιούχους, όπως τόνισε ο ομιλητής, η κυβέρνηση ψάχνει πάλι διάφορα σενάρια για να καρατομήσει τα αναδρομικά και να τα δώσει σε βάθος χρόνου, όπως διαρρέει από τα υπουργεία, χρησιμοποιώντας πάλι διάφορα προπαγανδιστικά τρικ για τις αντοχές της οικονομία.

Την ίδια ώρα όμως που η κυβέρνηση επεξεργάζεται αυτά τα σχέδια για να κοροϊδέψει ξανά τους συνταξιούχους, μοιράζει δις στα μονοπώλια από τη φοροληστεία του λαού.

Τέλος κάλεσε τους συνταξιούχους να οργανωθούν στα σωματεία, να συμμετέχουν στους αγώνες με το πλαίσιο πάλης της ΣΕΑ, διεκδικώντας πίσω όλα τα κλεμμένα, αλλά και να ανατρέψουμε το νόμο-τερατούργημα Βρούτση-Κατρούγκαλου.

Η Διοίκηση του Σωματείου