Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020

Γιατί τα ξεχνάτε αυτά;

Στο μήνυμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την Αγία Σοφία, ακούσαμε για οικουμενικό χαρακτήρα, για μουσείο, για μνημείο του παγκόσμιου πολιτισμού, για Ευρώπη και Unesco.
➤ Δεν ακούσαμε όμως τίποτα για Χριστιανισμό, Ορθοδοξία και Ελληνισμό...


Αυτά είναι τα κύρια χαρακτηριστικά που χαρακτηρίζουν την Αγία Σοφία! Και μετά φυσικά και τα υπόλοιπα που είπε ο κ. Πρωθυπουργός.

Γιατί λοιπόν δεν τα λέει όλα αυτά ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας; Τα ξεχνάει;

Τι αναφέρει το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί. Η απόφαση αυτή -και μάλιστα 85 χρόνια από την ανακήρυξή της ως μουσείου- προσβάλλει τον οικουμενικό χαρακτήρα της. Πρόκειται για επιλογή που προσβάλλει επίσης όλους όσοι αναγνωρίζουν το μνημείο ως κτήμα του παγκόσμιου πολιτισμού. Και, βεβαίως, επηρεάζει όχι μόνο τις σχέσεις της Τουρκίας με την Ελλάδα. Αλλά και τις σχέσεις της με την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Unesco και την παγκόσμια κοινότητα συνολικά. Είναι θλιβερό ότι η τουρκική ηγεσία, που εργάστηκε το 2005 για τη Συμμαχία των Πολιτισμών, επιλέγει σήμερα να κινηθεί στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση.»