Κυριακή 12 Ιουλίου 2020

Πιερικος Αρχέλαος- Η χρονιά των ρεκόρ!

Την Πέμπτη ολοκληρώθηκαν οι αγωνιστικές δραστηριότητες όλων των διοργανώσεων σε επίπεδο Κεντρικής Μακεδονίας με τον Πιερικό Αρχέλαο να καταρρίπτει 2 ασύλληπτα ρεκόρ.

Πιο συγκεκριμένα, σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες (έφηβοι, παίδες, νεανίδες, κορασίδες) ο Πιερικός Αρχέλαος πέτυχε το απόλυτο κατακτώντας και τους 4 τίτλους, γεγονός που δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ στην ιστορία της ΕΚΑΣΚΕΜ.

Ξεκινώντας χρονικά, οι νεάνιδες του Στέλιου Χατζηιωάννου κατέκτησαν τον πρώτο τίτλο για την φετινή αγωνιστική χρονιά πετυχαίνοντας το 6/6 απέναντι σε ΑΓΕΠ, Φιλιππο Βέροιας και Εδεσσαικό. Η ομάδα συνεχίζει το σερί των νικών στην Ένωση, καθώς αγνοεί την ήττα από τον Νοέμβριο του 2016. Επιπλέον, όλες οι νεανίδες έχουν ενεργή συμμετοχή στην γυναικεία ομάδα που κατέλαβε την 6η θέση στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας, ενώ φιλοδοξεί να βρεθεί στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και τις 6 καλύτερες ομάδες της χώρας για τρίτη συνεχή χρονιά. Στις προηγούμενες συμμετοχές τους, οι νεαρές αθλήτριες κατέλαβαν την 6η και 5η θέση σε Αιδηψό και Ιστιαία αντίστοιχα.

Την επιτυχία των νεανίδων συνέχισαν οι έφηβοι του Θανάση Τοπούζη, όπου στις αρχές Δεκεμβρίου κέρδισαν στον τελικό του Final-4 της ΕΚΑΣΚΕΜ τον Άθλο Αλεξάνδρειας στο ΔΑΚ Έδεσσας. Η κατάκτηση της πρώτης θέσης για τους εφήβους ήρθε να διευρύνει το σερί των τίτλων, καθώς από την σαιζόν 2013-14 μέχρι και τη φετινή, ο Πιερικός Αρχέλαος έχει στεφθεί πρωταθλητής 7 συνεχόμενες φορές. Μάλιστα, τις τρεις από αυτές οι έφηβοι κατάφεραν να προκριθούν στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, αφού επικράτησαν των υπόλοιπων πρωταθλητών Βόρειας Ελλάδας στα μπαράζ της Θεσσαλονίκης. Οι έφηβοι πιστώθηκαν με αυτόν τον τρόπο τις εικόνες και τις ευκαιρίες που τους έδωσε το αθλητικό πρόγραμμα του Πιερικού Αρχέλαου δίνοντας τους χώρο και χρόνο συμμετοχής στην ανδρική ομάδα.

Με την επανέναρξη των αθλητικών δραστηριοτήτων, οι παίδες άνοιξαν την αυλαία των αγωνιστικών υποχρεώσεων για τον σύλλογο, και επικράτησαν και αυτοί του Άθλου Αλεξάνδρειας στον τελικό του Final-4 που έγινε την προηγούμενη Κυριακή στο ΔΑΚ Αιγινίου. Αυτός ήταν ο πρώτος τίτλος για τον κόουτς Αργύρη Φώτα, ο οποίος είχε υπό τις οδηγίες του την φουρνιά των 2004 από την αρχή της αθλητικής τους σταδιοδρομίας.

Η τελευταία επιτυχία των παίδων άνοιξε την όρεξη των κορασίδων για το 4/4 με την νίκη τους επί της ΑΓΕΠ στο Β΄ ΔΑΚ Κατερίνης και κατέκτησαν τον τίτλο του πρωταθλητή της ηλικιακής κατηγορίας τους. Η Μαριαλένα Χελιδώνη, στην πρώτη της χρονιά στο σύλλογο ως προπονήτρια, πέτυχε το απόλυτο των νικών και κέρδισε τη συμμετοχή της στα προκριματικά της Θεσσαλονίκης που οδηγούν στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Όλες οι παραπάνω επιτυχίες αποτελούν το δεύτερο ρεκόρ της φετινής χρονιάς για τον σύλλογο και την Ένωση, καθώς- εκτός του 4/4 στα ηλικιακά πρωταθλήματα- έφυγε από όλες τις αναμετρήσεις με το ροζ φύλλο αγώνα.

Οι κόουτς Φώτας και Χελιδώνη έρχονται να προστεθούν στην μακρά λίστα των 7 πρωταθλητών προπονητών του συλλόγου από τη χρονιά της συνένωσης μέχρι και σήμερα. Οι Στέλιος Χατζηιωάννου, Μίλτος Μηλιάτης, Θανάσης Τοπούζης, Τασούλα Τσιρογιάννη και Πλάτων Χοτοκουρίδης είναι οι άλλοι προπονητές που κέρδισαν τίτλο στις μικρές ηλικίες.

Η εποχή της συνένωσης των 2 μεγαλύτερων συλλόγων της πόλης, του Πιερικού και του Αρχέλαου έχει δώσει 23 τίτλους σε 48 συνολικά διοργανώσεις (8 πρωταθλήματα Εφήβων, 6 παίδων, 5 τίτλους νεανίδων και 4 κορασίδων)παρά την μόλις 12ετη πορεία στα αθλητικά δρώμενα. Ωστόσο, η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε από το 2004 με τον Πιερικό να ξαναμπαίνει στον μπασκετικό χάρτη και τον Αρχέλαο που είχε διαρκή αθλητική παρουσία στον αθλητισμό της περιοχής.

Το αποτέλεσμα αυτής της κοινής προσπάθειας έχει καθιερώσει τον σύλλογο σε κυρίαρχη δύναμη της ευρύτερης περιοχής και χαίρει την αναγνώρισης του έργου του ως μια από τις καλύτερες ακαδημίες καλαθοσφαίρισης της χώρας.


➤ Η εφηβική ομάδα



Zησοπουλος Παναγιώτης
Τζιοβαρας Κώστας
Κουπαντσης Κώστας
Ζαρκανελας Αντώνης
Ρεντζος Άγγελος
Παπαπέτρου Δημήτρης
Χατζηαγορακης Σωκράτης
Μαλαματιδης Μενέλαος
Μυλοβιανος Άγγελος
Τσαλμπουρης Αντώνης
Καρυπίδης Νίκος
Ταρενιδης Ρωμανός


➤ Οι νεανίδες



Μάντη Μαρία
Καραλή Ολυμπία
Μπουμπουλέντρα Εριάννα
Καρανικόλα Στεργιανή
Καρατάσιου Ξανθίππη
Παπαζιώγα Ελένη
Δημολιού Ελένη
Κιολέογλου Νικολέτα
Καζαναράκη Σοφία
Ζαρκανέλα Ελευθερία
Μάντζου Δόμνα
Κογκετσίδου Ευγενία



➤ Οι παίδες



Καρυπίδης Νίκος
Γκατζάς Δημήτρης
Πουτσίκης Ηλίας
Κιτσούλης Κων/νος
Μπαραλιάκος Λευτέρης
Γαράκης Νίκος
Νικολλί Μάριος
Σανιάνος Ευγένιος
Γιαλένιος Γιώργος
Ξηρομερίτης Αδάμ
Τσαλμπούρης Γιώργος
Καραθάνος Θανάσης
Ταρενίδης Ρωμανός
Πανικίδης Γιάννης
Αμανατίδης Δημήτρης


➤ Οι κορασίδες



Κιολέογλου Νικολέτα
Δημολιού Ελένη
Παπαζιώγα Ελένη
Ζαρκανέλα Ελευθερία
Καζαναράκη Σοφία
Μάντζου Δόμνα
Ορφανίδου Ειρήνη
Γεωργιάδου Μάρα
Αλμπάνη Σμαράγδα
Πούλιου Όλγα
Κόκκαλη Εσπεράνζα
Βεργίδου Παρασκευή
Κιολέογλου Γιωτανέλλα
Κοτρώζου Κατερίνα
Μπουλούμη Λιλιάννα
Στράτου Βίκυ