Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020

ΕΠΣ Πιερίας – Με τον καλύτερο δυνατό σχεδιασμό για τη νέα αγωνιστική περίοδο 2020-2021

Η ουσιαστική συμμετοχή των Σωματείων στο σχεδιασμό της νέας "ειδικών συνθηκών" αγωνιστικής περιόδου 2020-2021...

αλλά και η εμπιστοσύνη που δείχνουν οι διοικήσεις τους στη διοίκηση της ΕΠΣ Πιερίας, αποτυπώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην συνάντηση (με τη μορφή Γ.Σ.) της Παρασκευής 7 Αυγούστου, στην αίθουσα Δ.Σ. του δήμου Κατερίνης.

Οι έως τώρα αποφάσεις και ενέργειες της Ε.Ε. της ΕΠΣ Πιερίας, τις οποίες παρουσίασε στα Σωματεία ο πρόεδρος κος Αστέριος Τόκας, έτυχαν ευρείας αποδοχής από όλους και καθώς αφορούν στην έμπρακτη οικονομική στήριξη τους (άμεση και έμμεση), υπάρχει πλέον εντονότερη η αισιοδοξία για την συμμετοχή τους στα Πρωταθλήματα (και το Κύπελλο) της νέας περιόδου.

Οι ιδιαίτερες συνθήκες (υγειονομικές, οικονομικές), μέσα στις οποίες καλούμαστε να διεξάγουμε τις διοργανώσεις της νέας αγωνιστικής περιόδου, αποτελούν μια διαφορετική-πρωτόγνωρη συνθήκη για όλους μας, αλλά ταυτόχρονα και πρόκληση ότι μπορούμε να ανταπεξέλθουμε με επιτυχία.

Σε αυτό -το περισσότερο σύνθετο- πλαίσιο, η ΕΠΣ Πιερίας για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021:

1ον. Αφαίρεσε από τα Σωματεία το κόστος για τα παράβολα συμμετοχής

α. στο Πρωτάθλημα και
β. στο Κύπελλο

2ον. Αφαίρεσε από τα Σωματεία το ποσοστό υπέρ της Ένωσης, από τα εισιτήρια.

3ον. Με την καταβολή της ετήσιας συνδρομής, κάθε ταμειακά ενήμερο μέλος (με εξοφλημένα τυχόν πρόστιμα) θα λάβει ως δώρο 10 μπάλες (προσφορά των επιχειρήσεων ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ, ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ MEGASTORE και ΤΟΚΑΣ Α.Ε.).

4ον. Παρέχει στα Σωματεία ΔΩΡΕΑΝ τα έξοδα διαιτησίας μιας αγωνιστικής, με την χρησιμοποίηση ορισμένων από τους διαθέσιμους ταμειακούς της πόρους.

5ον. Παρέχει στα Σωματεία ΔΩΡΕΑΝ τα έξοδα διαιτησίας μιας επιπλέον αγωνιστικής (2 συνολικά), ως προσφορά των Διαιτητών και των Παρατηρητών αγώνων και

6ον. Καλύπτει (από το ταμείο της) ποσοστό 30% της αξίας των συμβολαίων για την Ασφάλιση των Ποδοσφαιριστών.

Με την άμεση ελάφρυνση του προϋπολογισμού κάθε Σωματείου (σύμφωνα με τα ανωτέρω), με ένα ποσό της τάξης των χιλίων ευρώ (€ 1000-κατά μέσο όρο), οι προσπάθειες της Ε.Ε. της ΕΠΣ Πιερίας, για την επιχορήγηση και των υπόλοιπων εξόδων διαιτησίας τους (για την τρέχουσα “ειδική” αγωνιστική περίοδο) μέσω των Δήμων, βρίσκονται σε καλό δρόμο, με την θετική αρχική στάση και των τριών Δημάρχων της Πιερίας.

Επιπρόσθετα, όποιο άλλο έσοδο προκύψει μέσω της αναζήτησης χορηγιών από τη διοίκηση της ΕΠΣ, θα αποδοθεί ισότιμα σε όλα τα Σωματεία, για τον πραγματικό αγώνα επιβίωσης τους στις δύσκολες συνθήκες που διανύουμε.


Με βάση τις δηλώσεις συμμετοχής (μέχρι τις 22.08), σε κάθε μια από τις τρεις κατηγορίες θα καθοριστεί και το σύστημα διεξαγωγής των Πρωταθλημάτων, το οποίο θα ενσωματωθεί στην συμπληρωματική Προκήρυξη και θα παρουσιαστεί από την Επιτροπή Πρωταθλήματος και Κυπέλλου, σε ξεχωριστές συναντήσεις με τις ομάδες που θα προκύψουν σε κάθε κατηγορία και πριν από τις κληρώσεις, στα τέλη Αυγούστου.

Η διοίκηση της ΕΠΣ Πιερίας, ευχαριστεί θερμά τη Δημοτική Αρχή του δήμου Κατερίνης για την φιλοξενία της συνάντησης των Σωματείων, στην αίθουσα Δ.Σ. του Δημαρχιακού μεγάρου.


Για την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΣ Πιερίας 

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας 
Αστέριος Κ. Τόκας Δημήτριος Β. Τσακνάκης