Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020

Tο 3ο Γενικό Λύκειο συγχαίρει τους επιτυχόντες μαθητές του σχολείου

Το 3ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης, συνεχίζοντας την παράδοση, και παρά τις δυσκολίες της φετινής χρονιάς, σημείωσε σημαντική επιτυχία στις εισαγωγικές εξετάσεις για τα ΑΕΙ.
  Οι απόφοιτοι του σχολείου της χρονιάς 2019-20 που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές εξετάσεις εισάγονται στις ανώτατες σχολές σε ποσοστό 92%. Επίσης υψηλό (91%) είναι και το ποσοστό εισαγωγής για τους απόφοιτους της προηγούμενης σχολικής χρονιάς 2018-19 που διαγωνίστηκαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις με το παλαιό σύστημα. Επιπλέον, είναι αξιοσημείωτο ότι οι απόφοιτοι του σχολείου εισάγονται σε ένα ευρύ φάσμα αξιόλογων πανεπιστημιακών σχολών, μεταξύ των οποίων και πολλές σχολές υψηλής ζήτησης. Συγκεκριμένα, 3 απόφοιτοι/-ες στην Ιατρική σχολή Θεσσαλονίκης, 5 σε άλλες σχολές του τομέα Υγείας, 13 σε Πολυτεχνικές σχολές, 11 σε σχολές Φυσικών Επιστημών, 11 σε σχολές Πληροφορικής, 3 σε Στρατιωτικές σχολές, 19 σε Οικονομικές σχολές, 11 σε Παιδαγωγικές σχολές, 7 σε σχολές Φιλολογίας, Ξένων Γλωσσών και Ψυχολογίας, 7 σε σχολές του αγροτικού τομέα, των τροφίμων και του φυσικού περιβάλλοντος, κ.ά.

Ο Διευθυντής, οι διδάσκοντες καθηγητές και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων, συγχαίρουμε όλους τους/τις αποφοίτους του σχολείου που πέτυχαν τον στόχο τους και τους ευχόμαστε καλές σπουδές και καλή σταδιοδρομία.

Συγχαίρουμε επίσης και όσους πήραν μέρος στις εξετάσεις και δεν κατάφεραν να εισαχθούν. Θα έχουν και άλλες ευκαιρίες και με επιμονή και συστηματική προετοιμασία θα μπορέσουν να πετύχουν τους στόχους τους.


Κατερίνη, 29-08-2020
Ο Διευθυντής
Γεώργιος Περδίκης