Δείτε στις φωτογραφίες της "ΑΛΗΘΕΙΑΣ" πως γίνεται το "άπλωμα του τραχανά" στα χωριά μας.
Ο τραχανάς είναι από τα πιο διάσημα φαγητά κυρίως στα χωριά αλλά και στις πόλεις.
Είναι ιδιαίτερα θρεπτικός και νόστιμος.
Ο τραχανάς είναι από τα πιο διάσημα φαγητά κυρίως στα χωριά αλλά και στις πόλεις.
Είναι ιδιαίτερα θρεπτικός και νόστιμος.
Είναι ζυμαρικό και υπάρχει σε διάφορες ποικιλίες και μεγέθη: χοντρός ή ψιλός, γλυκός ή ξινός.
Γίνεται με φρέσκο γάλα.
Γίνεται με φρέσκο γάλα.
Συνήθως μαγειρεύεται ως σούπα τον χειμώνα, είτε αραιή ή πηχτή.
Μπορείτε να προσθέσετε στην σούπα τυρί ή ντομάτα.
Μπορεί επίσης να γίνει με πλιγούρι ή σιμιγδάλι, ενώ γίνεται και υπέροχη τραχανόπιτα!
Μπορεί επίσης να γίνει με πλιγούρι ή σιμιγδάλι, ενώ γίνεται και υπέροχη τραχανόπιτα!
Κατά την παρασκευή του τραχανά, το τελευταίο στάδιο είναι το στέγνωμά του κάτι που βλέπετε στις φωτογραφίες της "ΑΛΗΘΕΙΑΣ".
Ο τραχανάς απλώνεται συνήθως σε ένα τραπέζι, αραιώνεται ώστε να τον δει καλά ο ήλιος και να φύγει η υγρασία, ενώ την ίδια ώρα καθαρίζεται.
Η διαδικασία αυτή μπορεί να κρατήσει αρκετές ημέρες.
"Το άπλωμα του τραχανά" χρησιμοποιείται και ως λαϊκή έκφραση που σημαίνει : Αυτός που αργεί...