Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2020

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ ΣΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΣΠΑΝΟ - Μπίλη

της Μαρίας Τσιμήτρη

Αγαπημένε Μπίλη, μου είναι δύσκολο να οργανώσω τη σκέψη μου και να γράψω έστω τα ελάχιστα για να σε αποχαιρετήσω.


Τι να θυμηθεί κανείς από τον χαρακτήρα σου, από τη ζωή σου και πως με λίγα λόγια να τα περιγράψει; Ήσουν ο καλύτερος μάστορας και τεχνίτης οικοδόμος , όμως μ΄ αυτό που έχεις ταυτιστεί και αγάπησες πάνω απ΄ όλα είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βροντούς, αργότερα Αντιδήμαρχος του Δήμου Δίου Ολύμπου και σήμερα Τοπικός Σύμβουλος, υπηρέτησες την Αυτοδιοίκηση με δημοκρατικότητα και ήθος, αφήνοντας ανεξίτηλο το αποτύπωμά σου βάζοντας τη δική σου σφραγίδα.

Κέρδισες δίκαια, με πολλή προσωπική δουλειά και διατηρώντας πάντα χαμηλούς τόνους, την εκτίμηση, το σεβασμό και την αγάπη συμπολιτών, συναδέλφων, εργαζομένων και πολιτικών.

Δοτικός, γνήσιος, αυθεντικός, άνθρωπος της προσφοράς, πάντα προσπαθούσες για το κοινό καλό. Δεν χαλούσες χατίρι σε κανέναν. Σε όλους έλεγες «ναι , θα γίνει» και προσπαθούσες με την ευστροφία σου, την υπομονή και επιμονή σου, αλλά και με την διπλωματικότητα που σε χαρακτήριζε να βρεις λύσεις. Επικοινωνιακός, συζητούσες με ανθρώπους κάθε ηλικίας. Ήξερες να βρίσκεις δίαυλο επικοινωνίας μαζί τους και να σε θεωρούν τον δικό τους άνθρωπο.

Όλοι έχουν να θυμηθούν κάτι καλό από σένα. Μεγαλόψυχος, φιλότιμος και ευαίσθητος, μοιραζόσουν ότι είχες με τους φίλους σου και τους ανθρώπους που ήταν δίπλα σου. Τίποτα δεν κρατούσες για σένα.

Η καλοσύνη αποτυπωμένη στο πρόσωπό σου!

Φτωχότερη θα είναι πλέον η Βροντού και δυσαναπλήρωτη η απουσία σου. Για όσους υπηρετούμε την Αυτοδιοίκηση θα αποτελείς πηγή έμπνευσης.

Κανείς μας, ακόμα και μέχρι την τελευταία στιγμή, δεν ήθελε να πιστέψει ότι θα έχανες την μάχη που έδινες όλο αυτό το διάστημα. Ένα διάστημα, που όμως αξιώθηκες να λάβεις τη βαθιά αφοσίωση και φροντίδα της οικογενείας σου, των δύο παιδιών σου, της Κατερίνας και της Τζένης αλλά και των συγγενών σου, που με θαυμαστή αντοχή και περίσσευμα ψυχής στάθηκαν πλάι σου. Λατρεμένε παππού, θα λείψεις στον Αντωνάκη, στην Κατερίνα και στο μικρό Βασιλάκη.

Προσπάθησες, πάλεψες. Σ΄ αυτόν τον αγώνα σου μπορεί να μην κέρδισες, είσαι όμως ο μεγάλος Πρωταθλητής και ΝΙΚΗΤΗΣ της ζωής.

Η οικογένειά σου, οι φίλοι σου, οι συνάδελφοί σου, οι συγγενείς σου, σε αποχαιρετάμε σήμερα με βαθιά θλίψη και πόνο. Θα μας λείψει το χαμόγελό σου, τα πειράγματά σου, οι συμβουλές σου. Θα σε θυμόμαστε για πάντα.

Αγαπημένε μας Μπίλη σου ευχόμαστε να είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει.

Καλό ταξίδι και Καλό παράδεισο , δίπλα στην αξιολάτρευτη γυναίκας σου Νίτσα και τους λατρεμένους γονείς σου.

Ας είναι Αιωνία η μνήμη σου!