Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

Η Τουρκία «στραγγαλίζει» την Κύπρο και η Ελλάδα διαπραγματεύεται...

Σε διάλογο με το κράτος «εγκληματία» της Τουρκίας προχωράει η ελληνική κυβέρνηση, χωρίς να υπάρχουν κυρώσεις από την ΕΕ απέναντι της και με τις προκλήσεις κατά της Κύπρου να συνεχίζονται.


Τα ερωτήματα πολλά, με πρώτο αυτό του τι θα συζητηθεί ανάμεσα στην χώρα μας και τους τούρκους. Δεν θα έχει καμία κύρωση από την ΕΕ και τους διεθνείς οργανισμούς η Τουρκία για τον τσαμπουκά της στο Αιγαίο; Θεωρείται από την ελληνική κυβέρνηση κίνηση καλής θέλησης ότι δεν έχει αυτή τη στιγμή τα πλοία της η Τουρκία σε ελληνικά νερά; Ποιος την εμποδίζει να μην το κάνει αύριο ή μετά από λίγες ημέρες; Την στιγμή μάλιστα που συνεχίζουν οι τούρκοι να προκαλούν με δηλώσεις για τα νησιά μας, την Θράκη κ.α.

Και πως μπορείς να συνομιλήσεις με κάποιο που συνεχίζει να «στραγγαλίζει» την Κύπρο κατέχοντας παράνομα το 40% του εδάφους της, και έχει περικυκλώσει το νησί με τα πολεμικά και ερευνητικά της πλοία καταπατώντας όλες τις διεθνείς συνθήκες;

Τι σόι διάλογος θα είναι αυτός;

Η Ελλάδα έχει ανάγκη την Κύπρο και αντίστροφα, όχι μόνο επειδή είμαστε αδέρφια, αλλά και γιατί η θέση της Κύπρου είναι στρατηγικής σημασίας για τα συμφέροντα του ελληνισμού και την επιβίωση μας. Αν η Κύπρος πέσει, είναι θέμα χρόνο να πέσουμε και εμείς... Αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν στην ελληνική κυβέρνηση πριν είναι πολύ αργά. Η επιθετικότητα και η επεκτατικότητα της Τουρκίας δεν πρόκειται να σταματήσει, είναι ένας κράτος «εγκληματίας», που ζητάει συνέχεια περισσότερα και δεν πρόκειται να σταματήσει να ζητάει, να απαιτεί.

Η πολιτική του κατευνασμού και το φοβικό σύνδρομο απέναντι της, την δυναμώνει συνέχεια. Ο φόβος μας, της δίνει δύναμη. Όλο αυτό πρέπει να αντιστραφεί και με την πολιτική που ασκεί όχι μόνο η σημερινή κυβέρνηση αλλά και οι προηγούμενες η κατάσταση συνεχώς θα χειροτερεύει και η Ελλάδα κάποια στιγμή θα μείνει μόνη της, να παλεύει το θηρίο καταδικασμένη να χάσει.

Ενεργοποίηση ενιαίου αμυντικού δόγματος με την Κύπρο τώρα. Συμμαχίες με κράτη που έχουν γνωρίσει την βιαιότητα και τις προκλήσεις των τούρκων και στήριξη του δοκιμαζόμενου κουρδικού λαού. Επέκταση των χωρικών υδάτων μας στα 12 μίλια με ανακήρυξη ΑΟΖ στο Αιγαίο και όχι όπως τις «γιαλαντζί» ΑΟΖ με Ιταλία και Αίγυπτο. Ενίσχυση των ΕΔ μας, ακούγοντας τους στρατιωτικούς μας και όχι κάθε λογής γενικό γραμματέα κ.α. Ενίσχυση όμως τώρα και όχι μετά από χρόνια.

Για να μην έχεις πόλεμο (και κανείς δεν τον επιθυμεί), πρέπει να προετοιμαστείς όσο το δυνατόν καλύτερα για να πολεμήσεις. Εμείς κάνουμε ακριβώς το αντίθετο...


* Φωτογραφία από Dimitris Vetsikas από το Pixabay