Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020

Μια θέση πάρκινγκ...

Βρεθήκαμε προχτές στο Α΄ ΔΑΚ (γήπεδο Πιερικού), κάνοντας όμως το λάθος να πάμε με αυτοκίνητο.

Και το λέμε λάθος, γιατί πλέον η κατάσταση (τα απογεύματα) είναι τραγική. Δεν μπορείς να βρεις να παρκάρεις με τίποτα. Από τον ένα κυκλικό κόμβο στην αρχή του Σταδίου (Εθνικού Σταδίου) μέχρι τον άλλο κυκλικό κόμβο αρκετά μετά το Στάδιο παντού αυτοκίνητα και από τις δύο πλευρές του ήδη στενού δρόμου. Το τελευταίο διάστημα στο Α΄ ΔΑΚ έχει αυξημένη κίνηση, μιας που έχουν ξεκινήσει και οι προπονήσεις του στίβου αλλά και άλλων αθλημάτων. Γονείς πηγαινοέρχονται φέρνοντας τα μικρά παιδιά τους να αθληθούν και δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν, αφού δεν υπάρχει χώρος να σταματήσουν έστω για λίγο και αναγκάζονται να παρκάρουν πολύ μακριά, μέχρι και τον δεύτερο κυκλικό κόμβο.

Την ίδια στιγμή, μεγαλύτερα παιδιά που έρχονται με τα ποδήλατα τους κινδυνεύουν από τα διερχόμενα αυτοκίνητα αφού ο δρόμος στα σημεία που έχει παρκαρισμένα αυτοκίνητα στενεύει αρκετά.

Ανάσα σε όλα αυτά θα μπορούσε να δώσει η δημιουργία ενός πάρκινγκ δίπλα από το γήπεδο ώστε να μην υπάρχει κυκλοφοριακό πρόβλημα και να εξυπηρετούνται με ασφάλεια οι γονείς.

Επίσης αν υπήρχε η δυνατότητα να ανοίξει η κεντρική είσοδος του Α' ΔΑΚ (γωνία Εθνικού Σταδίου με Ηπείρου, στον κυκλικό κόμβο) θα βοηθούσε αρκετά, αφού θα μπορούσαν οι γονείς να παρκάρουν επί της οδού Ηπείρου.


* Εντύπωση μας έκανε η παρουσία αρκετών αυτοκινήτων εντός του Α΄ ΔΑΚ (μέσα από την μεγάλη κεντρική είσοδο και μπροστά από τις τουαλέτες), τα οποία δεν ήταν των γονιών που φέρνουν τα παιδιά τους. Το να εισέρχονται αυτοκίνητα εντός του σταδίου και ανάμεσα σε παιδιά μικρά και μεγάλα δεν είναι και ότι το καλύτερο…

** Δεν κρίναμε αναγκαίο να δημοσιεύσουμε φωτογραφίες για όλα τα παραπάνω, αν χρειαστεί φυσικά θα το πράξουμε.


*** Φωτογραφία από Thilo Becker από το Pixabay