Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020

Κανείς δεν κατάλαβε τίποτα...

Ο Δήμος Κατερίνης στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας έκλεισε έναν κεντρικό δρόμο της πόλης από τον κυκλικό κόμβο της οδού Σβορώνου μέχρι και τον πλάτανο (αρχή πεζόδρομου) για τα αυτοκίνητα, με σκοπό ο κόσμος να περπατήσει ή να ποδηλατήσει σε αυτόν με ασφάλεια.

Το θέμα όμως είναι ότι ελάχιστοι το πήραν είδηση και όση ώρα ήμασταν εκεί, δεν είδαμε πεζούς, ενώ ελάχιστα ήταν τα ποδήλατα στον δρόμο. Μάλιστα αρκετοί πολίτες μας ρωτούσαν τι συμβαίνει και γιατί έκλεισε ο δρόμος, ενώ χτες που είχαν τοποθετηθεί τα ενημερωτικά φυλλάδια στην περιοχή και ρωτούσαμε εμείς τους πολίτες αν ξέρουν κάτι, κανένας δεν είχε ιδέα περί τίνος πρόκειται.


Φυσικά και αυτή η δράση «πνίγηκε» στα περιοριστικά και απαγορευτικά μέτρα λόγω κορονοϊού και δεν είχε την αναμενόμενη ανταπόκριση από τον κόσμο, αλλά πάλι και ο Δήμος δεν ενημέρωσε περισσότερο τους πολίτες. Όπως και να έχει πάντως είναι μία ωραία εικόνα να υπάρχουν ελεύθεροι δρόμοι για τους πεζούς και τους ποδηλάτες. Αρκετοί ήταν πάντως και οι οδηγοί που δεν γνώριζαν τίποτα και ταλαιπωρήθηκαν, γιατί έφταναν μέχρι τα σημεία που απαγορευόταν η διέλευση και αναγκάζονταν ή να γυρίσουν πίσω ή να πάρουν άλλη κατεύθυνση. Καλό θα ήταν να υπάρχουν αρκετά νωρίτερα πινακίδες ότι είναι κλειστός ο δρόμος.