Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020

Εκ του αποτελέσματος...

Δεν λέει να σταματήσει η ταλαιπωρία αρκετών περιοχών της Κατερίνης από την άσχημη μυρωδιά που αιωρείται στην ατμόσφαιρα της πόλης, κυρίως τις βραδυνές ώρες.

Περιοχές πέριξ του εγγλέζικου (Γαλαξίας), από Κατερίνη προς Ν. και Παλαιό Κεραμίδι, από 3ο Γυμνάσιο μέχρι 13 Δημοτικό και πιο μακριά, περιοχές στις ενορίες Αγίας Άννας και Άγιου Χριστόφορου, τα Ευαγγελικά, τα Θρακιώτικα κ.α. είναι αυτές που βιώνουν πιο έντονα το πρόβλημα.

Χθες το βράδυ (Παρασκευή 26/9/2020) η κατάσταση ήταν ανυπόφορη. Η άσχημη μυρωδιά σου έκλεινε την αναπνοή. Τα παράθυρα κλειστά και ελάχιστοι οι ηρωικοί κάτοικοι που κάθονταν στα μπαλκόνια τους. Μία μπόχα λες και είσαι δίπλα σε βουστάσιο, στάβλο, κοτέτσι κ.α.

Κρατάει καιρό αυτή η κατάσταση, πέρασε το καλοκαίρι, ήρθε το φθινόπωρο, θα έρθει και ο χειμώνας. Έτσι θα βγει η χρονιά;

Πολίτες μαζεύουν υπογραφές ζητώντας να γίνουν ενέργειες ώστε να λυθεί το πρόβλημα. Στο διαδίκτυο ουκ ολίγες οι αναρτήσεις για αυτό το θέμα. Το πρόβλημα όμως παραμένει. Οι κάτοικοι διαπιστώνουν εκ του αποτελέσματος, ότι δεν έχει γίνει κάτι το ουσιαστικό για να αλλάξει η κατάσταση προς το καλύτερο. Και αυτό είναι εξοργιστικό. 

Εκ του αποτελέσματος κρίνεται όμως και το έργο των τοπικών αρχών. Και στο συγκεκριμένο θέμα μέχρι στιγμής οι τοπικές αρχές κρίνονται αρνητικά...