Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020

Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ Πιερίας ΟΛΥΜΠΟΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τον τελευταίο καιρό, με την έξαρση της πανδημίας (covid-19) και τον κλιμακούμενο πανικό να ξεπερνά τα όρια της λογικής, παρατηρούνται φαινόμενα διασποράς ειδήσεων που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. 

Πρέπει να σημειωθεί πως δεν έχει μείνει χωρίς την απαραίτητη πρωτοβάθμια φροντίδα ΚΑΝΕΙΣ πολίτης που χρειάστηκε πραγματικά ασθενοφόρο, όσο φόρτο εργασίας και να αντιμετωπίσαμε όλο αυτόν τον καιρό. Κραυγές αγωνίας λοιπόν από αναρμόδιους να επιληφθούν της κατάστασης, όπως και από ανθρώπους που δεν έχουν επίγνωση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της υπηρεσίας μας, είναι περιττές και μάλλον ανησυχούν, τους ήδη ταλαιπωρημένους πολίτες του νομού μας.

Για την ακρίβεια, ΠΟΤΕ οι Διασώστες του ΕΚΑΒ Πιερίας δεν έχουν “βγάλει ανακοινώσεις πανικού” όπως σχολιάζει σε δημοσίευση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πρώην βουλευτής του νομού, τον οποίο μάλλον παραπληροφόρησαν κάποιοι ¨βιαστικοί¨.

Έχουν πολλαπλασιαστεί τα περιστατικά με τον φόβο και το άγχος να κυριεύει τον κόσμο (ίσως και δικαιολογημένα σε κάποιες περιπτώσεις). Οι πολίτες καλούν ασθενοφόρο χωρίς να το χρειάζονται πραγματικά πολλές φορές, για την εμφάνιση συμπτωμάτων όπως της απλής γρίπης. Την βαρύτητα και την προτεραιότητα σε ασθενείς, αναλόγως της παθήσεως και του επείγοντος της κατάστασης, την αξιολογεί ο εκάστοτε τηλεφωνητής-συντονιστής με την βοήθεια του εφημερεύοντος γιατρού, εάν χρειαστεί και όχι ο κάθε ανεκπαίδευτος περιστασιακός αυτόκλητος σωτήρας. Καταλαβαίνουμε πως η πρεμούρα όλων προκύπτει από τη θέληση να προσφέρουν, αλλά μη ξεχνάτε πως τον υπόλοιπο καιρό που η ζωή κυλούσε σε φυσιολογικούς ρυθμούς για όλους, οι Διασώστες του ΕΚΑΒ ήταν, οι φύλακες άγγελοι ΟΛΩΝ των πολιτών, ανεξαιρέτως ηλικίας, φύλου, οικονομικής ευμάρειας και λοιπών υποκειμενικών κριτηρίων. Μη ξεχνάμε πως τα τροχαία, οι καρδιοπάθειες, τα εγκεφαλικά επεισόδια και όλα τα απειλητικά για τη ζωή συμβάντα και παθήσεις δεν έχουν μειωθεί, κατά προτεραιότητα αυτά τα περιστατικά εξυπηρετούνται πρώτα.

Ο στόλος των ασθενοφόρων όμως παραμένει οριακά ο ίδιος και οι Διασώστες, που πληρώνουν ήδη το τίμημα της πρώτης γραμμής, είναι πολύ λιγότεροι από τον ελάχιστο αριθμό που απαιτείται για να καλυφθούν οι ανάγκες της Πιερίας.

Υλικοτεχνικά βέβαια, υπάρχουν ελλείψεις και οι Διασώστες δίνουν το μέγιστο δυνατό για να ανταποκριθούν. Χαιρετίζουμε την προσπάθεια για βοήθεια ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ φορέα, πολίτη, εθελοντικής ομάδας κ.α., από όπου κι αν προέρχεται, όσο μικρή ή μεγάλη είναι. Άλλωστε σαν Έλληνες διαχρονικά είμαστε ενωμένοι και τα καταφέρνουμε, έστω και την ύστατη στιγμή.

Η κίνηση της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης ν.Πιερίας, να συγκεντρώσει χρήματα και να εξοπλίσει με στολές αντιμετώπισης του ιού τους Διασώστες του ΕΚΑΒ Πιερίας μας δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε τον αγώνα μας, άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη ομάδα προσφέρει απλόχερα υγειονομικό, υλικοτεχνικό υλικό στο ΕΚΑΒ. Επίσης μας συγκινεί ιδιαίτερα η ανταπόκριση των πολιτών του νομού στο κάλεσμα της ομάδας και τους ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας.

ΟΥΔΕΠΟΤΕ όμως, ‘’σταμάτησαν να πραγματοποιούνται διακομιδές ασθενών λόγω έλλειψης προστατευτικών υλικών’’, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα – κάλεσμα η εν λόγω ομάδα.

Αφήστε μας να κάνουμε τη δουλειά μας, την γνωρίζουμε και την αγαπάμε περισσότερο από οποιονδήποτε. Κάντε ότι μπορείτε καλύτερο, βοηθείστε και συνδράμετε, όπως και με ότι, μπορεί ο καθένας, έστω και υποκαθιστώντας την πολιτεία για να μπορέσουμε να φέρουμε εις πέρας το τιτάνιο έργο που καλούμαστε να ολοκληρώσουμε.


Με τιμή για το Δ.Σ.:
Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ποικιλίδης Ιωάννης Βάιος Βασίλειος