Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020

Ανακοίνωση ΣΥΝΕΚ-ΑΑΚ ΠΙΕΡΙΑΣ - ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΡΩΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥΣ

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Οι εκλογές-παρωδία για την ανάδειξη των αιρετών μας πραγματοποιήθηκαν με τον ηλεκτρονικό τρόπο τον οποίο εμπνεύστηκε...

οργάνωσε και πραγματοποίησε η Υπουργός ΥΠΑΙΘ η οποία στις 15/10/20 δήλωνε «Η ηλεκτρονική ψηφοφορία θα γίνει και τότε θα μετρήσουμε ποιοι θα πάνε με την ΟΛΜΕ και ποιοι με το Υπουργείο».

Τα αποτελέσματα αυτών των εκλογών είναι συντριπτικά. Με την αποχή να φτάνει πανελλαδικά στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο εκκωφαντικό 91%, οι εκπαιδευτικοί:

· Γύρισαν την πλάτη τους στον αντιδημοκρατικό κατήφορο και στα «εντέλλεσθε».
· Ακύρωσαν στην πράξη τη νόθευση της εκλογικής διαδικασίας.
· Απονομιμοποίησαν τον πολιτικό σχεδιασμό του ΥΠΑΙΘ ενάντια στα σωματεία και στις συλλογικές διαδικασίες.

Στην Πιερία, σε αντίθεση με όλη την υπόλοιπη χώρα, το ποσοστό συμμετοχής έφτασε στο 50% για δύο κυρίως λόγους:

1. Τη φανερή και λυσσαλέα στήριξη της ΚΕΕ στην ηλεκτρονική εκλογική διαδικασία και την επιλογή των εκπροσώπων της να προτάξουν την επανεκλογή τους απέναντι στο καθολικό αίτημα για αναβολή των εκλογών. Διακήρυσσαν μάλιστα ότι η αποχή ευνοεί την Υπουργό .Δεν είναι η πρώτη φορά που οι «μη κομματικοί συνδικαλιστές» λειτουργούν ως κυβερνητικοί συνδικαλιστές.

2. Την τραγική επιλογή της ΔΑΚΕ Πιερίας που, ενώ δημόσια είχε αποσύρει την υποψηφιότητά της από την ηλεκτρονική διαδικασία και καλούσε τους εκπαιδευτικούς του νομού μέσα από απόφαση στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πιερίας να μην νομιμοποιήσουν με τη συμμετοχή τους την εκλογική-παρωδία, επιδόθηκε σε ένα μπαράζ κινήσεων - πιέσεων ώστε να εξασφαλίσει την επανεκλογή του εκλεκτού της.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Η απάντηση στην Υπουργό ΥΠΑΙΘ δόθηκε από τη μεγαλειώδη αποχή που μετέτρεψε το προεκλογικό αίτημά «Κεραμέως συγκρατήσου» στο σημερινό καθολικό αίτημα των συνδικάτων της εκπαίδευσης «Κεραμέως παραιτήσου».

Εμείς από την πλευρά μας καλούμε τους δύο «εκλεγμένους» και τους αναπληρωτές τους, από την παραπάνω απονομιμοποιημένη διαδικασία, να καταθέσουν τις παραιτήσεις τους στο αρμόδιο όργανο του συνδικάτου, στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ΠΙΕΡΙΑΣ.