Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020

"Map Your City" από το Δίκτυο Ενεργοποίησης Νέων Κατερίνης

Το Δίκτυο Ενεργοποίησης Νέων Κατερίνης προσκαλεί τους κατοίκους της πόλης να αξιοποιήσουν πιο δημιουργικά την σωματική άσκηση στο πλαίσιο του "Map Your City" και να αναδιαμορφώσουν την ψηφιακή εικόνα της πόλης.

Για ένα μήνα, από τις 24 Νοεμβρίου μέχρι και τις 24 Δεκεμβρίου, ο οργανισμός στοχεύει στην συλλογή φωτογραφιών της πόλης που αντικατοπτρίζουν την ταυτότητα αυτής, μέσα από την οπτική των κατοίκων της.

Πιο συγκεκριμένα, η μετακίνηση με αποστολή μηνύματος 6 στο 13033, μπορεί πλέον να συνοδευτεί από μία φωτογραφική εξερεύνηση της πόλης και καταγραφής μνημείων και σημείων, που το κάθε άτομο θεωρεί πως δεν έχουν αναδειχθεί.

Το επόμενο βήμα για την διεκπεραίωση της δράσης, είναι η κάθε φωτογραφία να ανέβει σε story στο Instagram ή και στο Facebook, χρησιμοποιώντας τα hashtags #mapyourcity #Katerini_infected / #Kateriniwithcovid και κάνοντας tag to @katerini_youth_network. Σε περίπτωση που κάποιος/-α το επιθυμεί, μπορεί επίσης να αποστείλει μία περιγραφή για να συνοδεύσει την φωτογραφία.

Η δράση αυτή έχει στόχο την ενδυνάμωση της ψυχικής υγείας, της αίσθησης του ανήκειν και την δύσκολη αυτή περίοδο, η μετακίνηση για άσκηση να λάβει μία πιο ευχάριστη πτυχή. Στόχος είναι να δημιουργηθεί μία συλλογική εικόνα για την ταυτότητα της πόλης, αναδεικνύοντας παράλληλα διαφορετικές οπτικές.

Το υλικό που θα συλλεχθεί, θα χρησιμοποιηθεί για την ψηφιακή ανάδειξη της πόλης.