Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020

Το... ξανασκέφτηκαν στο Υπ. Εσωτερικών για τα ποσοστά προσλήψεων πολυτέκνων, τριτέκνων, ΑμΕΑ

Στην διαβούλευση για τον νέο τρόπο διορισμών στο δημόσιο το Υπουργείο Εσωτερικών μείωνε την ποσόστωση για πολυτέκνους, τριτέκνους, ΑμΕΑ και συγγενείς ΑμΕΑ:


  • Για τους πολύτεκνους και τα τέκνα τους από 15 σε 10%
  • Για τους τρίτεκνους και τα τέκνα τους από 10 σε 5%
  • Για τους συγγενείς ΑμεΑ από 5 σε 3%.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ΑΣΠΕ (Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος) μετά από τηλεδιάσκεψη με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, αλλά και κατόπιν διαμαρτυριών συλλόγων πολυτέκνων και κάποιων βουλευτών, τελικά διατηρούνται, ως έχουν, οι ειδικές ποσοστώσεις για πολυτέκνους, τριτέκνους, ΑμΕΑ και συγγενείς ΑμΕΑ.

Το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί το Υπουργείο Εσωτερικών δεν συζήτησε με τους πολύτεκνους πριν καταθέσει το νομοσχέδιο για διαβούλευση ώστε να μην υπάρξει αυτή η αναστάτωση;


Η ανακοίνωση του Υπ. Εσωτερικών: «Με εξετάσεις και οι πολύτεκνοι στο Δημόσιο – Διατηρούνται τα ποσοστά τους – Τηλεδιάσκεψη ΥΠΕΣ με ΑΣΠΕ. Ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, είχε τηλεδιάσκεψη με την Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος, με την οποία συζήτησε το νομοσχέδιο για την ενίσχυση της αξιοκρατίας στις προσλήψεις στο Δημόσιο, καθώς επίσης τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του ΑΣΕΠ. Το προεδρείο της ΑΣΠΕ συμφώνησε με την κεντρική επιλογή του νομοσχεδίου για διεξαγωγή πανελληνίου γραπτού διαγωνισμού, ώστε να μπαίνουν στο Δημόσιο οι πλέον άξιοι. Αυτό, θα ισχύσει και για τους πολύτεκνους, όπως και για όλες τις ειδικές ομάδες, διευκρίνισε ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Θεοδωρικάκος. Ταυτόχρονα, διευκρινίστηκε από τον υπουργό Εσωτερικών, ότι διατηρούνται, ως έχουν, οι ειδικές ποσοστώσεις για πολυτέκνους, τριτέκνους, ΑμΕΑ και συγγενείς ΑμΕΑ.»

Η ανακοίνωση της ΑΣΠΕ: «Μετά από σωρεία διαμαρτυριών της ΑΣΠΕ, των Συλλόγων Πολυτέκνων και ορισμένων Βουλευτών ΔΕΝ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ το ποσοστό προσλήψεων των πολυτέκνων.Σε τηλεδιάσκεψη με την ΑΣΠΕ την Τρίτη 8/12 ο Υπ. κ. Π. Θεοδωρικάκος δήλωσε ότι δεν θα υπάρξει καμία μείωση στα ποσοστά προσλήψεων των πολυτέκνων και των λοιπών κατηγοριών.»