Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

Ολοκληρώθηκε επιτυχώς ο πρώτος κύκλος της σχολής στελεχών του Ποδοσφαίρου (UEFA-D) της ΕΠΣ Πιερίας

Ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο (09/01) και ολοκληρώθηκε την Κυριακή (10/01) -μέσω τηλεδιάσκεψης- ο πρώτος κύκλος των θεωρητικών μαθημάτων της σχολής στελεχών του Ποδοσφαίρου (UEFA-D)...

από τους υπευθύνους της Διεύθυνσης Στρατηγικής Ανάπτυξης της ΕΠΟ, με διοργανώτρια την ΕΠΣ Πιερίας.

Στην εν λόγω σχολή μετέχουν συνολικά εβδομήντα έξι (76) στελέχη του Ποδοσφαίρου με κάθε ιδιότητα (παράγοντες, προπονητές, εθελοντές). Εξήνταπέντε (65) στελέχη προέρχονται από τα σωματεία της ΕΠΣ Πιερίας και έντεκα (11) από την υπόλοιπη χώρα (Αττική, Αχαϊα, Εύβοια, Ημαθία, Ιωάννινα, Μαγνησία, Μεσηνία και Λέσβο).

Η ουσιώδης συμμετοχή και ο ενθουσιασμός όλων όσων συμμετέχουν στη σχολή, αποτυπώθηκε με τον ποιό γλαφυρό τρόπο στο πεδίο των σχολίων της ηλεκτρονικής πλατφόρμας (WEBEX), μέσω της οποίας διεξάγεται η παράδοση των μαθημάτων της σχολής.

Από την πλευρά τους οι εκπαιδευτές, τόσο ο τεχνικός διευθυντής της ΕΠΟ κος Χαράλαμπος Ζελενίτσας, το στέλεχος της Διεύθυνσης Στρατηγικής Ανάπτυξης κος Χρήστος Σίσκος (grassroots manager) και οι επιστημονικοί συνεργάτες της ΕΠΟ κ.κ. Αχιλλέας Υφαντίδης (ψυχολόγος-επικοινωνιολόγος) και Δημήτρης Γαργαλιάνος (αν. Καθηγητής ΤΕΦΑΑ του Δ.Π.Θ., στην Οργάνωση, την Διοίκηση και τις Διεθνείς Σχέσεις του Αθλητισμού), φρόντισαν με την επιστημονική τους κατάρτιση και την απόλυτα εκπαιδευτική προσέγγιση των θεματικών ενοτήτων, να κρατήσουν ζωντανό το ενδιαφέρον όλων των συμμετεχόντων.

Παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν διεξοδικά θέματα όπως:

Η Οργάνωση και Διοίκηση ενός Αθλητικού Σωματείου
Η Ψυχολογία και η Παρακίνηση των νέων παιδιών προς τον Αθλητισμό
Ο Κώδικας Συμπεριφοράς και ο ρόλος των γονέων στον Αθλητισμό
Οι Κανονισμοί των αναπτυξιακών ηλικιών
Η Δημιουργία σταθερού και Ασφαλούς περιβάλλοντος εντός του Σωματείου

Η θεωρητική εκπαίδευση των νέων (και παλαιών) στελεχών του Ποδοσφαίρου θα συνεχιστεί και το επόμενο Σαββατοκύριακο 16 και 17 Ιανουαρίου 2021, με το ίδιο τρόπο.

Είναι η πρώτη διαδυκτυακή σχολή της ΕΠΟ για το 2021 και τα στελέχη της ομοσπονδίας εξέφρασαν την πλήρη ικανοποίηση τους, τόσο για τη συμμετοχή όσο και την οργανωτική αρτιότητα από την πλευρά της ΕΠΣ Πιερίας.

Το τρίτο μέρος (πρακτική άσκηση) της σχολής θα υλοποιηθεί στο Αθλητικό κέντρο της ΕΠΣ Πιερίας (αμέσως μόλις τα υγειονομικά πρωτόκολλα το επιτρέψουν), οπότε και θα πιστοποιηθούν με το πτυχίο UEFA-D, οι συμμετέχοντες.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΣ Πιερίας

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Αστέριος Κ. Τόκας Δημήτριος Β. Τσακνάκης