Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021

Προς τη δημοτική αρχή Κατερίνης

Μπράβο για τις μικροεπιδιορθώσεις στην υπόγεια διάβαση της Λ. Ιασωνίδη.

Θα κάνετε και τις υπόλοιπες παρεμβάσεις που απαιτούνται για την ασφάλεια των πολιτών και των ποδηλατών; Θα αναβαθμίσετε τη συνοικία του Σιδ. Σταθμού;

Πριν από λίγες μέρες μάθαμε ότι συνεργεία του Δήμου με τη συνδρομή της ΔΕΥΑΚ συντήρησαν και καθάρισαν την υπόγεια διάβαση της Λ. Ιασωνίδη, ενώ επισκεύασαν και τα φρεάτια εκεί. Μπράβο για τη μικρή αλλά χρήσιμη αυτή παρέμβαση. Ο συνδυασμός μας φωνάζει για το θέμα εδώ και 2,5 χρόνια

Τα προβλήματα παραμένουν

Στο πρόσφατο παρελθόν είχαμε ενημερωθεί ότι το έργο δεν είχε ακόμη παραληφθεί από την ΕΡΓΟΣΕ και το υπουργείο. Ισχύει αυτό; Αν ναι, θα κινηθείτε έτσι ώστε να ολοκληρωθούν οι νομικές διαδικασίες και να λυθεί αυτό το πρόβλημα;
Η περιοχή παραμένει μία εστία μόλυνσης, ενώ στο πρόσφατο παρελθόν ήταν και στέκι τοξικομανών.
Ο φωτισμός είναι ανεπαρκής
Η κατάσταση με τα ποδήλατα είναι εξαιρετικά προβληματική: Σύμφωνα με σχετική πινακίδα εκεί, οι ποδηλάτες απαγορεύεται να διασχίσουν την υπόγεια διάβαση. Αν κάποιος θέλει να περάσει τη σιδηροδρομική γραμμή με το ποδήλατό του, είτε θα πρέπει να κατέβει τα σκαλοπάτια, είτε να επιλέξει τη διαδρομή από τη γέφυρα που καταλήγει στην Περίσταση και έχει «ερωτηματικά λειτουργικότητας». Σήμερα στην πράξη τα ποδήλατα απλώς περνάνε από την υπόγεια διάβαση και ελοχεύει ο κίνδυνος ατυχήματος, χωρις να υπάρχει παρέμβαση του Δήμου ή αστυνόμευση του σημείου.
(Για το πρόβλημα με τα ποδήλατα, αξίζει να επισημανθεί ότι στο παρελθόν ο σύλλογος Ποδηλατική Απόδραση είχε προτείνει να δοθεί λύση με ειδική ράγα χαμηλού κόστους, έτσι ώστε να προστατευθούν οι ποδηλάτες, αλλά και οι οδηγοί).

Την ίδια ώρα η συνοικία του Σιδ. Σταθμού παραμένει ουσιαστικά εγκαταλελειμένη

Μπορεί στις δημοτικές εκλογές οι συνδυασμοί των κ.κ. Κουκοδήμου και Νταντάμη (που στον πρώτο γύρο ήταν χωριστά και ο ένας έκανε επίθεση στον άλλον) να πήραν περίπου 60% των ψήφων στα τμήματα όπου κυρίως ψηφίζουν οι κάτοικοι της συνοικίας του Σιδ. Σταθμού, όμως μετά τις εκλογές δεν φαίνεται να έχουν ασχοληθεί με την περιοχή.

Μικροπαρεμβάσεις για προσωπικές εξυπηρετήσεις, επίλυση ελάχιστων θεμάτων «όσο να μη διαλυθούν όλα» και αδιαφορία είναι η προσέγγιση που έχει ως τώρα η δημοτική αρχή για τη συνοικία αυτή, όπως άλλωστε το ίδιο κάνει και για όλες τις συνοικίες της Κατερίνης, καθώς και τη συντριπτική πλειοψηφία των χωριών μας.

Ξεχάστηκαν τα μουσεία του κ. Νταντάμη στον Σιδ. Σταθμό και οι άλλες υποσχέσεις του κ. Κουκοδήμου για την περιοχή.

Οι προτάσεις μας για την υπογειοποίηση

Για τον Σιδ. Σταθμό θα επανέλθουμε χωριστά, με επανάληψη των πολλών μας προτάσεων. Για το πρόβλημα της υπογειοποίησης, μετά από τα ελάχιστα και αυτονόητα που έκανε η δημοτική αρχή, προτείνουμε να περάσει και στα σημαντικά και πιο ουσιαστικά:
Παραλαβή του έργου, αν δεν έχει γίνει
Αποκατάσταση κατεστραμμένων λαμπτήρων και μαρμάρων
Συνεχής καθαριότητα
Τοποθέτηση καμερών ασφαλείας για την προστασία της δημοτικής περιουσίας
Έναρξη διαλόγου με τους κατοίκους για να βρούμε την καλύτερη λύση για τους πεζούς και τα ποδήλατα (εναέρια γέφυρα;)
Ανάπλαση της κεντρικής οδού της συνοικίας του Σ.Σταθμού, Λ.Ιασωνίδου.
Πρόταση προς τον ΟΣΕ να πάρει ο Δήμος το κτήριο που σήμερα ρημάζει, με σκοπό να το παραχωρήσει σε κάποιον σύλλογο και να διασφαλιστεί ότι θα υπάρχει μόνιμη, καθημερινή παρουσία ατόμων εκεί.

Στη διάθεσή σας, για να προστατέψουμε δημότες και ποδηλάτες, με έργα

Είμαστε εδώ για να συνεργαστούμε για το κοινό καλό, για να προλάβουμε καταστάσεις και να διορθώσουμε κακώς κείμενα. Είμαστε στη διάθεσή σας για να συνεργαστούμε και να προστατέψουμε τους δημότες και τους ποδηλάτες, με έργα.

Είμαστε εδώ για να συνεργαστούμε και να προστατέψουμε τα συμφέροντα των δημοτών.

Δημοτικός Συνδυασμός «Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα»

Θανάσης Γ. Λιακόπουλος
Επικεφαλής, Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης

Μιχάλης Γεωργιάδης
Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης

Αποστόλης Λιακόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης

Ράνια Παπαγεωργίου
Δημοτική Σύμβουλος Κατερίνης