Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022

Έρχεται κακοκαιρία... χειμωνιάτικα!

Ακούς εκεί κάτι πράγματα; Μέσα στον χειμώνα να πέσει η θερμοκρασία κάτω από το μηδέν και να χιονίσει; Τρελάθηκε ο καιρός!

Για αυτό θα ξαναπούμε τα ίδια...

«Θα "πνιγούμε" από την βροχή, θα "βουλιάξουμε" από το χιόνι και θα "καούμε" από την ζέστη!!!»


Στην Ελλάδα συμβαίνουν τα εξής εντυπωσιακά και παράδοξα:

Μας αρέσει να υπερβάλουμε με όσα συμβαίνουν γύρω μας, θα βρέξει ➨ φέρνουμε τον κατακλυσμό, θα χιονίσει ➨ φέρνουμε τον αποκλεισμό, θα έχει ζέστη ➨ φέρνουμε την Σαχάρα στην γειτονιά μας!!!

Μας αρέσει να μας παραμυθιάζουν ➨ και πιστεύουμε ότι μας "πασάρουν" στα δελτία ειδήσεων!!!

Έντρομοι παρακολουθούμε τους δημοσιογράφους να φέρνουν την καταστροφή στο σπίτι μας μέσα από τους τηλεοπτικούς δέκτες.

Κυβέρνηση, περιφέρειες και Δήμοι, μας βομβαρδίζουν με ειδήσεις του στυλ, είμαστε έτοιμοι, είμαστε εδώ, είμαστε εκεί, δώσαμε εντολές κ.α.

Είναι κωμικοτραγικό να κλείνουν εθνικές οδοί και κεντρικές αρτηρίες δρόμων με την πρώτη κακοκαιρία!

Η αλήθεια είναι ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα (ολίγων ωρών ή ημερών) αποκαλύπτουν τις αδυναμίες τόσο του κρατικού μηχανισμού όσο και των υπόλοιπων υπηρεσιών.

Σε άλλες χώρες που έχουν σχεδόν μόνιμα ή σε μεγάλο διάστημα κακές καιρικές συνθήκες όλα λειτουργούν τέλεια και στην χώρα μας με λίγες ημέρες κακοκαιρίας φέρνουμε την καταστροφή!

Είμαστε η χώρα του "Ωχ αδερφέ" και του "θα δούμε"...

Περιμένουμε πρώτα την "καταστροφή" και μετά κοιτάμε πως θα την αντιμετωπίσουμε!

Και τέλος ας μην ξεχνάμε και την δικιά μας ευθύνη ή ανευθυνότητα, όταν οδηγούμε χωρίς αλυσίδες όταν χιονίζει, όταν πηγαίνουμε για ψάρεμα με 10 μποφόρ, όταν πάμε για ορειβασία χωρίς να συμβουλευόμαστε τους ειδικούς και χωρίς τις απαραίτητες προφυλάξεις κ.α...

* Φυσικά και υπάρχουν έκτακτα φαινόμενα και φυσικές καταστροφές, αλλά όχι στον βαθμό που θα... ήθελαν τα μεγάλα αλλά και κάποια... μικρά ΜΜΕ. Πολλές φορές η φύση μας δείχνει τον τρόπο που λειτουργεί, αλλά εμείς συνεχίζουμε με τον δικό μας τρόπο. Δεν κάνουμε έργα, μπαζώνουμε ρέματα, καίμε και κόβουμε δάση κ.α. Δυστυχώς τα παραδείγματα πολλά...