Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021

"Η εξωτερική ομορφιά είναι το ορατό κομμάτι της εσωτερικής..."

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΩΝ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ.


Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, στις 8 Μαρτίου 2021, ο σύλλογος Κόρες Πιερίων οι Κατερινιώτισσες, που απαρτίζεται κατά κύριο λόγο από γυναίκες, αποφάσισε να γιορτάσει με ένα ξεχωριστό τρόπο τη γυναίκα.

Με σύνθημα: "Η εξωτερική ομορφιά είναι το ορατό κομμάτι της εσωτερικής", ξεκινάμε μια εκστρατεία συλλογής προϊόντων προσωπικής υγιεινής και φροντίδας (καλλυντικά, αποσμητικά, σερβιέτες, οδοντόκρεμες, κ.ά.) καθώς και μεταχειρισμένων βιβλίων τα οποία θα χαριστούν σε 80 γυναίκες, οι οποίες έχουν καταγραφεί από τις δομές του Δήμου Κατερίνης.

Γυναίκες άνεργες, κακοποιημένες, μονογονείς, ΑμΕΑ- φτωχές γυναίκες.

Γιατί φτώχεια δεν σημαίνει μόνο ανεπαρκή εισοδήματα και υλικά αγαθά, αλλά και έλλειψη πόρων, ευκαιριών και συνθηκών ασφάλειας. Έλλειψη που υπονομεύει την αξιοπρέπεια και κάνει τους φτωχούς ακόμη πιο ευάλωτους. Σε τόσο δύσκολους καιρούς, το δικαίωμα στη ζωή και την αξιοπρέπεια, δεν είναι πλέον ούτε αυτονόητο, ούτε προφανές, ούτε αυταπόδεικτο.
Αυτό ακριβώς το βασικό ανθρώπινο δικαίωμα έχουμε υποχρέωση όλοι μας, να υπερασπιστούμε. Όχι μόνο με τη φωνή μας αλλά και με τη δράση και τη φυσική μας παρουσία.
Με την κίνηση αυτή θα δείξουμε όλοι μαζί έμπρακτα την παρουσία και την αλληλεγγύη μας στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.

Σας καλούμε όλες και όλους λοιπόν, να συνδράμετε σε αυτή μας την πρωτοβουλία φέρνοντας στο σύλλογο ότι μπορείτε να προσφέρετε από τα παραπάνω προϊόντα, έτσι ώστε να κάνουμε όλοι μαζί την καθημερινότητα αυτών των γυναικών λίγο πιο υποφερτή. Να ζωγραφίσουμε στο ταλαιπωρημένο πρόσωπό τους ακόμη ένα χαμόγελο.

Τα προϊόντα που θα συλλεχθούν θα τακτοποιηθούν όμορφα μαζί με ένα βιβλίο σε συσκευασία δώρου, με μια όμορφη καρτούλα με ευχές φτιαγμένη από μέλη του συλλόγου μας και θα διανεμηθούν στις ωφελούμενες από το Δήμο Κατερίνης για την ημέρα της γυναίκας.

Θα μπορείτε να μας βρείτε στην έδρα του Συλλόγου, Ηφαίστου 5-7, από τη Δευτέρα 15 μέχρι το Σάββατο 27/2.
Δευτέρα έως Παρασκευή, 18:00 - 19:00 και
Σάββατο 11:00 - 13:00.
Επίσης μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα τηλέφωνα:
Πρόεδρος: Πέγκυ Αλεξίου: 697 575 5309
Έφορος Δραστηριοτήτων: Κική Παντελοπούλου: 694 772 8572