Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021

Αργά ή γρήγορα θα έχουμε εκλογές, διαβάστε για να μην λέτε ότι δεν ξέρατε...

Είναι... εκπληκτικά αυτά που διαβάζουμε στο σχέδιο των προγραμματικών θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ και θέλουμε να τα μοιραστούμε και με εσάς.

Επειδή κάποια στιγμή, αργά ή γρήγορα θα έχουμε εκλογές για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης, καλό θα είναι να γνωρίζουμε τις θέσεις των πολιτικών κομμάτων που διεκδικούν την εξουσία. Ο ΣΥΡΙΖΑ δημοσίευσε πρόσφατα στην ιστοσελίδα του τις θέσεις του για Παιδεία, οικονομία, άμυνα, εξωτερική πολιτική κ.α.

Από που να ξεκινήσει κάποιος; Ας δούμε κάποιες χαρακτηριστικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ:

Διαβάζουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας, να μην ισχύει ο θρησκευτικός όρκος αλλά ο πολιτικός, να μην γίνεται προσευχή στα σχολεία και να κατέβουν τα θρησκευτικά σύμβολα (σταυροί, εικόνες Χριστού και αγίων). Και όχι μόνο από τα σχολεία, αλλά από όλες τις δημόσιες υπηρεσίες (νοσοκομεία, δικαστήρια κ.α.)!
Να καταργηθεί η διάταξη περί επικρατούσας θρησκείας (Ορθοδοξία), στην πατρίδα μας που το 90% των πολιτών είναι ορθόδοξοι χριστιανοί! Και τέλος να καταργηθεί η διάταξη που ορίζει ότι αποστολή της παιδείας είναι η ανάπτυξη της θρησκευτικής συνείδησης.

Αυτόματα και με βάση τα παραπάνω σκεφτόμαστε τι έχει συνέχεια; Θα καταργηθούν π.χ. οι καμπάνες στις εκκλησίες γιατί κάνουν θόρυβο; Θα απαγορευτούν οι λιτανείες επειδή δεν θα αρέσουν σε κάποιους;

Στο Προσφυγικό – Μεταναστευτικό ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει να βελτιωθούν οι συνθήκες διαμονής αυτών που μπήκαν παράνομα στην Ελλάδα και αιτούνται άσυλο. Να φιλοξενηθούν σε διαμερίσματα, ξενοδοχεία και ανοιχτές δομές. Να ενταχθούν μετά από 5 χρόνια οι παράνομοι μετανάστες στο πολιτικό σύστημα της χώρας, να έχουν πλήρη πολιτικά δικαιώματα σε όσους πάρουν την ελληνική ιθαγένεια και να αναθεωρηθούν τα σχετικά άρθρα ώστε να συμμετέχουν στην τοπική αυτοδιοίκηση!

Ζητάει επίσης να γίνουν νέα σχολεία στην Θράκη με εισαγωγή των τουρκικών ως γλώσσα επιλογής.

Ζητάει το εξωφρενικό, δηλαδή το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού. Μπορεί βέβαια για τους μουσουλμάνους της Θράκης να ισχύουν άλλες συνθήκες ώστε να μην προσδιοριστούν ως Τούρκοι, αλλά αν κάποιος δηλώσει π.χ. ότι είναι "Μακεδόνας" θα πρέπει να αναγνωριστεί από το επίσημο κράτος ως "μακεδονική μειονότητα" με ότι αυτό συνεπάγεται. Έτσι ανοίγει ο ασκός του Αιόλου για όποιον θέλει με τις πλάτες διαφόρων κέντρων αποσταθεροποίησης να αναγνωριστεί όπως θέλει!

Ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ την νομική αναγνώριση της... γυναικοκτονίας! Ζητάει την θέσπιση του πολιτικού γάμου για τους ομοφυλόφιλους και να έχουν το δικαίωμα υιοθεσίας!

Ενώ τέλος ο ΣΥΡΙΖΑ  καυχιέται για την επαίσχυντη "Συμφωνία των Πρεσπών" με τα Σκόπια και διαβάζουμε ότι: «Η εμβληματική Συμφωνία των Πρεσπών, αποτελεί το σημαντικότερο επίτευγμα αυτής της εξωτερικής πολιτικής, καθώς προάσπισε τα συμφέροντα της Ελλάδας και συνεισέφερε καθοριστικά στην προώθηση της ειρήνης, της συνεργασίας και της ευρωπαϊκής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων, απέναντι στην ατελέσφορη διχαστική πρακτική του εθνικισμού και της μισαλλοδοξίας.»

Εμείς σας τα είπαμε (για την ακρίβεια τα λέει ανοιχτά ο ΣΥΡΙΖΑ στην επίσημη ιστοσελίδα του), ώστε όταν θα χρειαστεί να ασκήσετε το εκλογικό σας δικαίωμα να γνωρίζετε τι πρεσβεύει ο ΣΥΡΙΖΑ. Μην πείτε ότι δεν ξέραμε, μπερδευτήκαμε και άλλες χαζές δικαιολογίες. Η ευθύνη δεν είναι δικιά μας, είναι δικιά σας...

Πού και πού θα σας τα θυμίζουμε, εμπλουτίζοντας τα με περισσότερες πληροφορίες...

* Φωτογραφία από Angel Hernandez από το Pixabay