Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Πιερίας καταγγέλλει την αυταρχική πολιτική της κυβέρνησης ενάντια στους αγωνιζόμενους υγειονομικούς

Ο αυταρχισμός και ο τσαμπουκάς της κυβέρνησης είναι συνώνυμος με την αντιλαϊκή πολιτική σε βάρος του λαού.

Η κυβέρνηση της ΝΔ όσο βαθαίνει η οικονομική κρίση όλο και περισσότερο ολισθαίνει προς τον αυταρχισμό και τον τσαμπουκά για να περάσει την πολιτική που υπηρετεί τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων για ακόμα περισσότερα κέρδη και στον τομέα υγείας.

Η κυβέρνηση εδώ και ένα χρόνο περίπου κρατά όμηρο το λαό μέσα από τα συνεχή lockdown, παρά το γεγονός oτι η επιστήμη και η τεχνολογία, χάρη στη συσσωρευμένη γνώση, μπορεί πια με ταχύτητα να παράγει αποτελεσματικά φάρμακα ακόμα και για έκτακτες συνθήκες όπως η πανδημία του κορονοϊού. Η κυβέρνηση όμως, όπως και οι ομοϊδεάτες τους στην ΕΕ, κάνουν τους μάνατζερ στους επιχειρηματικούς ομίλους παίζοντας διάφορα παιχνίδια με τα φάρμακα, στηριζόμενοι στην πολιτική κόστους-οφέλους, με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία του λαού.

Εδώ και ένα περίπου χρόνο η κυβέρνηση επιμένει στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης με άξονα την ατομική ευθύνη, τον αυταρχισμό, την αξιοποίησή της για να περάσει όλους τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς στην οικονομία, την υγεία, την παιδεία τις συνδικαλιστικές ελευθερίες. Αξιοποιεί το μαστίγιο και το καρότο, αδιαφορώντας για τη δημόσια υγεία.

Απόδειξη γι’ αυτό είναι ότι και ο νέος κρατικός προϋπολογισμός για το 2021 προβλέπει 600 εκατομμύρια λιγότερα για τη δημόσια υγεία σε σχέση με το 2020, το υγειονομικό προσωπικό είναι κατά 2,5% λιγότερο. Αυτό σημαίνει ότι ο λαός θα βάλει ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη του.

Η στρατηγική της κυβέρνηση και όλων των κυβερνήσεων που πέρασαν μέχρι σήμερα είναι μία. Η δημόσια υγεία να δοθεί στα επιχειρηματικά συμφέροντα. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας δεν πάρθηκε ούτε ένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασίας της δημόσιας υγείας, παρά μόνο επιβλήθηκαν lockdown και αυξήθηκε το προσωπικό της αστυνομίας κατά 6%.

Τι και αν όλες οι μελέτες δείχνουν ότι οι χώροι δουλειάς, τα σχολεία, τα ΜΜΜ, κλπ, είναι χώροι υπερμετάδοσης του κορονοϊού; Η ΝΔ το βιολί της.. Οι ευθύνες τους στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης είναι εγκληματικές σε όλα τα επίπεδα.

Στο όνομα της ατομικής ευθύνης αρνείται η κυβέρνηση να πάρει μέτρα για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας. Τα αιτήματα που επίμονα προβάλει η ΟΝΓΝΕ, το εργατικό λαϊκό κίνημα, οι επιστήμονες, είναι αιτήματα τα οποία το συνταξιοδοτικό κίνημα στηρίζει από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία. Σε αυτό το πλαίσιο είμαστε στο πλευρό της ΟΕΝΓΕ και των συλλογικών οργάνων των υγειονομικών που έχουν προκηρύξει πανυγειονομική απεργία στις 23 Φλεβάρη απαιτώντας:

ü Μαζικές προσλήψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό προσωπικό

ü Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας ο οποίος έχει στήσει χορό με κέρδη εκατομμύριων σε βάρος του λαού

ü Πραγματοποίηση μαζικών τεστ

ü Άνοιγμα των τοπικών ιατρείων στα χωριά κ.α.

Αντί για μέτρα υγειονομικής προστασίας η κυβέρνηση στέλνει εξώδικα τρομοκρατίας στην πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ, τον πρόεδρου της ΠΟΕΔΗΝ και άλλους συνδικαλιστές.

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Πιερίας, καταγγέλλει την αυταρχική πολιτική της κυβέρνησης ενάντια στους αγωνιζόμενους υγειονομικούς που δίνουν τη μάχη σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες.

Τα εξαντλητικά ωράρια, οι ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, στα Κέντρα Υγείας Κατερίνης, Αιγινίου, Λιτόχωρου, το κλείσιμο των τοπικών ιατρείων, η κυβέρνηση τα αντιμετωπίζει με αυταρχισμό.

Οι συνταξιούχοι είναι μέρος του εργατικού-λαϊκού κινήματος και δε συμβιβάζονται με την εμπορευματοποίηση της υγείας. Στις 23 Φλεβάρη θα βρεθούμε δίπλα στους γιατρούς και τους νοσηλευτές, στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματά τους που είναι και δικά μας αιτήματα.

Η Διοίκηση του Σωματείου