Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η Διοίκηση του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Πιερίας καταγγέλλει τους υπεύθυνους του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας Κατερίνης...

η οποία λειτουργεί ως κράτος εν κράτει, χωρίς να δίνει πουθενά λογαριασμό. Εδώ και ένα περίπου χρόνο συστηματικά δεσμεύουν (ακατάσχετη) σύνταξη και συντάξιμα αναδρομικά συνάδελφου (από ακατάσχετο λογαριασμό) και τα αποδεσμεύουν με τη μορφή ακορντεόν.. (Ζήλεψαν φαίνεται από τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται η κυβέρνηση την πανδημία). Όποτε θέλω ανοίγω, όποτε θέλω κλείνω..

Η όλη υπόθεση είναι εξωφρενική και αγγίζει τα όρια της αναλγησίας, της απανθρωπιάς και του τσαμπουκά. Το επιχειρήματα της τράπεζας ότι «έτσι λειτουργεί το σύστημα» τη στιγμή μάλιστα που κρατάει δεσμευμένα συντάξιμα αναδρομικά εδώ και 10 μήνες, είναι προκλητικό και σκανδαλώδες.

Φυσικά η απαράδεκτη αυτή στάση της τράπεζας έχει να κάνει με τη λειτουργία του ίδιου του τραπεζικού συστήματος το οποίο λειτουργεί με τρόπο τοκογλυφικό μέσα από τα διάφορα τραπεζικά προγράμματα με τις πλάτες των αστικών κυβερνήσεων. Για να ενισχύσουν τα κέρδη τους βάζουν τη θηλιά στο λαιμό του λαού και αρπάζουν τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι και το μόχθο μιας ζωής των συνταξιούχων.

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Πιερίας καλεί εδώ και τώρα την τράπεζα να λύσει το ζήτημα της επανειλημμένης παράνομης δέσμευσης της σύνταξης του συναδέλφου δια παντός.

Καλούμε την κυβέρνηση να παρέμβει τώρα χωρίς περιστροφές και να σταματήσει τον κατήφορο του αυταρχισμού σε βάρος του λαού και μέσω της οδού των δεσμεύσεων και των κατασχέσεων. Προειδοποιούμε ότι αν δε λυθεί το πρόβλημα θα υπάρξουν πιο δυναμικές κινητοποιήσεις.

Καλούμε τους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους, το λαό και μέσα από αυτό το παράδειγμα να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για το βρώμικο ρολό που παίζει το τραπεζικό κεφάλαιο, και όχι μόνο, σε βάρος μας.

Καλούμε το Σωματείο Εργαζομένων της Εθνικής Τράπεζας αλλά και τα σωματεία της Πιερίας σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα να καταγγείλουν τις άθλιες μεθοδεύσεις της τράπεζας.

Ως εδώ φτάνει πια!