Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021

Δεν το λες και ωραία εικόνα...

Α΄ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κατερίνης. Φωτογραφία από την κεντρική είσοδο του σταδίου.

Περί αισθητικής φυσικά κανένας λόγος. Δεν πιστεύουμε να είναι κανείς ικανοποιημένος με την εικόνα της κεντρικής εισόδου του Α΄ ΔΑΚ, που θα έπρεπε να είναι στολίδι μιας που το χρησιμοποιούν σύλλογοι, αθλητές, δημότες και φυσικά η ποδοσφαιρική ομάδα της ΠΑΕ Πιερικός.

Και αναφερόμαστε στην κεντρική είσοδο, γιατί από αυτή την είσοδο μπαίνουν και βγαίνουν όσοι χρησιμοποιούν το στάδιο για άθληση, ερασιτεχνική ή επαγγελματική.

Αλλά δεν είναι τόσο αισθητικό το θέμα.

Όπως βλέπετε στην φωτογραφία και στα αριστερά, πάνω από την μικρή πόρτα υπάρχει ένα τοιχίο που μοιάζει να είναι «ξεκομμένο» από την υπόλοιπη κατασκευή, με ρωγμές, σπασμένο και από τις δύο πλευρές του.



Δεν είμαστε μηχανικοί για να γνωρίζουμε αν είναι στατικά ασφαλής ο τοίχος και ούτε ισχυριζόμαστε ότι ο τοίχος θα πέσει, θα σπάσει ή οτιδήποτε άλλο. Αλλά μία φοβία την έχουμε όποτε τον βλέπουμε. Πείτε μας υπερβολικούς, πείτε μας φοβιτσιάρηδες, αλλά δεν μας... κάθεται καλά.

Για αυτό και δημοσιεύουμε αυτές τις φωτογραφίες, μήπως και από τον Δήμο Κατερίνης, προβούν σε έλεγχο της κατασκευής και αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα να προβούν στην αποκατάστασή του. Γιατί όπως μας αρέσει να λέμε: «κάλλιο προλαμβάνειν παρά θεραπεύειν». Ούτε φωνές, ούτε εντυπωσιασμοί, απλά να γίνει ένας έλεγχος.

Βέβαια, όλη η εικόνα της εισόδου δεν μας αρέσει. Τόσο η λαμαρινόπορτα, τα σίδερα από πάνω της, ο τοίχος δεξιά της, οι διάφορες ανακοινώσεις που κατά διαστήματα αναρτούνται στις λαμαρίνες και τους τοίχους (θα μπορούσε να υπάρχει ένας καλαίσθητος πίνακας), δεν είναι ότι το καλύτερο. Μιλάμε για την είσοδο του Α΄ ΔΑΚ και ενώ όντως και το ομολογούμε έχουν γίνει παρεμβάσεις από τη νέα δημοτική διοίκηση τόσο χρηστικές όσο και αισθητικές σε όλο το στάδιο εντός και εκτός του, σε αυτό το θέμα δεν έχει γίνει κάτι.

"ΑΛΗΘΕΙΑ"