Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

Ένα "διαφορετικό" πάρκινγκ...

Θέλαμε εδώ και πολύ καιρό να ασχοληθούμε με το υπαίθριο πάρκινγκ που βρίσκεται απέναντι από τον Ι.Ν. Αγίου Χριστοφόρου και Ευθυμίου και πίσω από το 16ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης.

Αλλά μια το ένα μια το άλλο, τα καταφέραμε τώρα. Δεν πειράζει κάλλιο αργά παρά ποτέ.

Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι ένα πολυσύχναστο πάρκινγκ, κυρίως έχει αυτοκίνητα όταν λειτουργεί ο Ιερός Ναός. Πιο πολύ θα λέγαμε χρησιμοποιείται από τα παιδιά για ποδήλατο, μιας που είναι σχετικά ασφαλής χώρος. Αλλά όταν χρησιμοποιείται από αυτοκίνητα έχει κάποια θεματάκια.

Αυτό που μας κίνησε το ενδιαφέρον είναι ότι σε αυτό το πάρκινγκ, παρκάρεις το αυτοκίνητο σου πάνω σε πέτρες, που πολλές φορές μπορεί να είναι μεγάλες, κοφτερές και επικίνδυνες για τα ελαστικά σου. Δηλαδή μπορεί κάποια κοφτερή πέτρα να σου σκίσει το λάστιχο. Δεν ξέρουμε αν έχει συμβεί αυτό σε κάποιον οδηγό, ελπίζουμε πως όχι.






Εκτός από τις πέτρες δεν υπήρχε κάποιο άλλο υλικό για να τοποθετηθεί εκεί; Χαλίκι, χόρτο, άσφαλτος ή έστω ο... αγαπημένος κυβόλιθος των διοικήσεων του Δήμου Κατερίνης;










Κάτι που μας έκανε επίσης εντύπωση είναι ένα παγκάκι που είναι και το μοναδικό εντός του πάρκινγκ, το οποίο τοποθετήθηκε σε μία γωνία και στον δρόμο που χρησιμοποιεί κάποιος για να παρκάρει το αυτοκίνητο του. Μπορείτε να καταλάβετε γιατί μας έκανε εντύπωση;





Μα γιατί είναι το λιγότερο ασφαλές σημείο να βάλεις ένα παγκάκι μέσα σε ένα πάρκινγκ! Όποιος αποφασίσει να κάτσει σε αυτό το παγκάκι κινδυνεύει να τον χτυπήσει κάποιος "απρόσεκτος" οδηγός που προσπαθεί να παρκάρει ή να βγει από το πάρκινγκ. Πάνω στην γωνία και μέσα στον δρόμο; Από όλο το πάρκινγκ, τελικά εκεί αποφάσισαν να το τοποθετήσουν.