Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

Μερική «ελευθερία» ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός μετά τις 3 Μαΐου

Το «μαρτύριο της σταγόνας» συνεχίζεται για την ελληνική κοινωνία, αφού τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προς το παρόν, δεν είναι αυτά που επιτρέπουν την επιστροφή στην κανονικότητα.

Ο Πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να αναφέρει τα γνωστά όπως ότι διανύουμε την τελευταία και πιο ευαίσθητη φάση του πολέμου με τον κορωνοϊό, ξέρει ότι κουραστήκαμε, ότι το εμβόλιο αποτελεί δώρο της επιστήμης και ότι όλα αυτά μας φέρνουν πιο κοντά σε ένα καλοκαίρι ελεύθερο.

Ο Πρωθυπουργός δεν είπε τίποτα για την κατάργηση του παράλογου μέτρου των sms, τις μάσκες και άλλα πολλά. Ανακοίνωσε τα εξής:

Στις 3 Μαΐου ανοίγει η εστίαση μόνο σε εξωτερικούς χώρους και η κυκλοφορία θα επιτρέπεται έως τις 11 το βράδυ.

Στις 10 Μαΐου ανοίγουν Δημοτικά και Γυμνάσια με ατομικά τεστ (self test).

Στις 15 Μαΐου ανοίγει ο τουρισμός και οι μετακινήσεις εκτός νομού, ενώ θα επιτραπούν κάποιες δραστηριότητες του πολιτισμού.



* Τα μέτρα θα αναλυθούν λογικά αργότερα από τους αρμόδιους υπουργούς. Τα μέτρα θα έχουν ισχύ μετά από ένα ακόμη Πάσχα με αυστηρούς περιορισμούς για τους πιστούς. Αν στις 15 Μαΐου ανοίξει ο τουρισμός, εμείς θα παραμείνουμε κλεισμένοι στα σπίτια μας μετά τις 11 το βράδυ και οι τουρίστες θα κυκλοφορούν ελεύθεροι; Τι θα γίνει με τα φροντιστήρια, τις αθλητικές δραστηριότητες και άλλα πολλά, είναι κάτι που δεν πληροφορηθήκαμε.