Τρίτη 27 Απριλίου 2021

Το 5ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης στο 13ο Διαδικτυακό Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας

Το Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής είναι θεσμός που φέτος συμπληρώνει δέκα τρία χρόνια ζωής, εξελίσσεται κάθε χρόνο σε μια γιορτή υψηλής τεχνολογίας και καινοτομίας...

που αναδεικνύει τις φιλότιμες προσπάθειες των μαθητών με την υποστήριξη των δασκάλων τους και του σχολείου. Συμμετείχαν περίπου 80 σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, περίπου 850 μαθητές και 200 εκπαιδευτικοί. Φέτος είναι μια ιδιαίτερη συμμετοχή λόγω ότι η συμμετοχή μας πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά και πάντα πιστοί στο ραντεβού του Συνεδρίου. 

Οι εφαρμογές που παρουσίασαν οι μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης με την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού Πληροφορικής Πασαλίδη Στυλιανό και την υποστήριξη του διευθυντή Τσακιρίδη Βασίλη είχαν θεματολογία που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των μαθητών.

Οι μαθήτριες του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης Παπανάκου Ευθυμία, Παπανάκου Άννα, Παναγιωτίδου Όλγα, Τσανικίδου Πηνελόπη, Παπαδοπούλου Σαββίνα, Μπαγγέα Ελένη, Ναβροζίζου Αγγελίνα, Πόδα Ελευθερία, παρουσίασαν παιχνίδια στο περιβάλλον Scratch θαυμάσιες εφαρμογές με πίστες κλιμακούμενης δυσκολίας με γραφικά, εντολές και κινήσεις animations. 

Ευχαριστούμε την οργανωτική και επιστημονική επιτροπή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, την Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Πιερίας και την ΣΕΕ κα.Αντωνία Χαρίση για την υποστήριξη στο προεδρείο που μας έδωσαν τη δυνατότητα να συμμετέχουμε και να παρουσιάσουμε τις εργασίες και τα προγράμματα παρουσίασης εφαρμογής παιχνιδιών των μαθητριών, απαντώντας στις ερωτήσεις και δίνοντας συνέντευξη στο κανάλι υποστήριξης του Συνεδρίου.