Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

Σύσκεψη σωματείων της Πιερίας για την οργάνωση της Πρωτομαγιάτικης Απεργίας

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Απρίλη η σύσκεψη των σωματείων...

για την οργάνωση της πάλης ενάντια στην αντεργατική λαίλαπα και τις νέες αντεργατικές ρυθμίσεις που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση που καταργούν το 8ωρο καθώς και την προετοιμασία της Πρωτομαγιάς.

Με το σύνθημα: «Οι νεκροί μας - τα κέρδη τους, βαδίζουμε στο δρόμο της ανατροπής», σήμανε και στην Κατερίνη απεργιακός ξεσηκωμός. «Με πρόσχημα την πανδημία επιταχύνθηκε η οικονομική κρίση του κεφαλαίου που καλείται πάλι να πληρώσει ο λαός, ενώ αρωγός σε αυτόν τον αντεργατικό σχεδιασμό είναι τα τσιράκια της κυβέρνησης στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης», τόνισαν οι εργαζόμενοι.

Εμποροϋπάλληλοι, εργαζόμενοι στον επισιτισμό-τουρισμό, στα εργοστάσια και αλλού συζητήσανε για το πραγματικό περιεχόμενο της Πρωτομαγιάς και των ταξικών αγώνων των εργατών.

Χαρακτηρίζοντας «αιτία πολέμου» το νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ, με το οποίο καταργεί το 8ωρο, τα σωματεία τις επόμενες μέρες θα ξεδιπλώσουν ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσης, οργανώνοντας έτσι την απεργιακή τους απάντηση στις 6 Μάη, στέλνοντας ταυτόχρονα το μήνυμα τόσο στην κυβέρνηση, όσο και στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, ότι η μέρα της εργατικής Πρωτομαγιάς καθορίζεται από τα σωματεία και όχι από την κυβέρνηση.

Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πιερίας "Η Πρωτοπορία"