Τετάρτη 7 Απριλίου 2021

Συμμετοχή του Γυμνάσιου Μακρυγιάλου σε διαδικτυακό Συνέδριο του Συμβουλίου της Ευρώπης

Συμμετοχή του Γυμνάσιου Μακρυγιάλου σε διαδικτυακό Συνέδριο του Συμβουλίου της Ευρώπης με θέμα «Education for Democracy in Schools: Applying the Reference Framework of Competences for Democratic Culture».

Η Διευθύντρια του Γυμνασίου Μακρυγιάλου κ. Ευαγγελία Κανάλη από το 2017 μέχρι και σήμερα συμμετέχει ως εισηγήτρια σε συνέδρια που διοργανώνει το Τμήμα Εκπαίδευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης παρουσιάζοντας σε ευρωπαίους εμπειρογνώμονες καινοτόμες δράσεις της που σχεδιάζει και εφαρμόζει με τους μαθητές της στο Γυμνάσιο Μακρυγιάλου, όπως είναι «Συνέδριο Μαθητικής Δημοσιογραφίας», «Το επιχειρείν στην εκπαιδευτική διαδικασία», «Ακούστε τη φωνή των μαθητών μου για την τηλεκπαίδευση στον καιρό της πανδημίας». Έτσι το Γυμνάσιο Μακρυγιάλου έγινε μέλος του Δικτύου Δημοκρατικών Σχολείων του Συμβουλίου της Ευρώπης "FREE TO SPEAK, SAFE TO LEARN: Democratic Schools for All».

Στις 15-16 Απριλίου 2021 διοργανώνεται από το Συμβούλιο της Ευρώπης στο πλαίσιο της Γερμανικής Προεδρίας της Επιτροπής Υπουργών Διαδικτυακό Συνέδριο Εμπειρογνωμόνων με θέμα «Εκπαίδευση για τη δημοκρατία στα σχολεία» και η κ .Ε. Κανάλη έλαβε πρόσκληση για συμμετοχή στο συνέδριο παρουσιάζοντας δράση που αναπτύσσει τη φετινή χρονιά με τις μαθήτριες της Γ΄ τάξης Σοφία Κουνατίδου, Κέισι Τσότσλλι, Μαρία Σίμου, Δανάη Ζενουνλλάρι, Μελίνα Μπράχαι, Δέσποινα Σιαπεκίδου, Μαρίνα Τρενταφύλλι.

Η δράση έχει θέμα την Κυκλική Οικονομία και την Αειφόρο Ανάπτυξη και υλοποιείται στο πλαίσιο ένταξης του Γυμνασίου Μακρυγιάλου τόσο στο Δίκτυο Δημοκρατικών Σχολείων του Συμβουλίου της Ευρώπης όσο και στο εκπαιδευτικό Δίκτυο Αειφορίας «Αγροκτήματα-Περιαστικά Δάση-Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία» που υλοποιείται από το 3ο Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Κεντρικής Μακεδονίας. Η συμμετοχή του Γυμνάσιου Μακρυγιάλου στο διαδικτυακό Συνέδριο του Συμβουλίου της Ευρώπης θα δώσει την ευκαιρία στην παιδαγωγική ομάδα του σχολείου να μοιραστεί τις καλές της πρακτικές με άλλα ευρωπαϊκά σχολεία, να αντλήσει στοιχεία από την παιδεία των άλλων ευρωπαϊκών σχολείων και μέσα από αυτή την αλληλεπίδραση να αναπτύξει ικανότητες δημοκρατικής κουλτούρας.