Κυριακή 11 Απριλίου 2021

Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη που κάλεσε η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό την Παρασκευή 9 Απρίλη, μέρα πανελλαδικής δράσης στον κλάδο.

Οι εργαζόμενοι συζητήσανε για τα ιδιαίτερα προβλήματα με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά με την ένταση της δουλειάς, τα χαμηλά μεροκάματα, τις αναστολές, την ανεργία και την ανασφάλεια να τσακίζουν κόκαλα.

Μας θέλουν φτηνούς και με το κεφάλι σκυμμένο, χωρίς δικαιώματα και διασπασμένους, τόνισαν οι εργαζόμενοι του κλάδου και κατέληξαν οτι, με γνώμονα την ικανοποίηση των αναγκών μας μπορούμε να ενώσουμε τη φωνή μας με τους συναδέλφους μας και μέσα από την οργανωμένη πάλη να κατακτήσουμε το δίκιο μας.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκε ο Κυριάκος Τσιαούσης, πρόεδρος του ΣΕΤΕΠΕ και μέλος της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό, ο οποίος χαιρέτησε την πρωτοβουλία των εργαζομένων στην Πιερία και αναφέρθηκε στις ρεαλιστικές διεκδικήσεις των εργαζομένων του κλάδου για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με υποχρεωτική εφαρμογή σε όλη τη χώρα, τη λήψη ουσιαστικών μέτρων για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων, τη διασφάλιση του δικαιώματος επαναπρόσληψης όλων των εποχικών στον επισιτισμό-τουρισμό.

Τέλος η Επιτροπή Αγώνα των Εργαζόμενων, στο έδαφος του πλαισίου πάλης που τέθηκε, τόνισαν πως τις επόμενες μέρες θα προχωρήσουν σε σειρά δράσεων προκειμένου οι διεκδικήσεις του κλάδου να γίνουν υπόθεση όλων των εργαζομένων του νομού.

Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό