Κυριακή 30 Μαΐου 2021

Ήρθαν, έφαγαν, έκαναν την βόλτα τους...

Τραπέζωμα σε Γερμανούς δημοσιογράφους έκαναν οι αρχές του τόπου μας (φυσικά τον λογαριασμό θα τον πληρώσουμε εμείς...), τους πήγαν και βόλτα με καραβάκι, με την προσδοκία να πουν καλά λόγια στο αναγνωστικό κοινό τους όταν επιστρέψουν στην Γερμανία.


Οι Γερμανοί δημοσιογράφοι εργάζονται στα μέσα: «Frankfurter Allgemeine Zeitung», «Berliner Tagesspiegel» και «Εffilee Magazine».

Έχουν ξαναγίνει στο παρελθόν τέτοιες «περιηγήσεις» δημοσιογράφων στην περιοχή μας. Υπάρχει όμως κάποια έρευνα με στοιχεία, ότι αποδίδει αυτή η πρακτική; Είδαμε αύξηση τουριστών στην Πιερία; Επηρεάστηκαν θετικά οι αναγνώστες των μέσων που εργάζονται οι δημοσιογράφοι αυτοί; Το κέρδος ήταν μεγαλύτερο από το κόστος της διαφημιστικής προβολής μας;

Δεν είμαστε κατά της διαφημιστικής προβολής της περιοχής μας, αλλά δεν μας αρέσει να μας βλέπουν οι ξένοι υποψήφιοι τουρίστες ως μία τριτοκοσμική αποικία που προσπαθούμε να τους «δελεάσουμε» μεταξύ άλλων με... κακαβιές και γαρίδες, για να μας προτιμήσουν για τις διακοπές τους. Πιστεύουμε ότι η Πιερία και η Ελλάδα φυσικά είναι κάτι παραπάνω από κάποια γαστρονομικά πιάτα και βόλτα με καραβάκια.


➤ Η παρακάτω παράγραφος περιλαμβάνει κάποιες δικές μας σκέψεις, που θα θέλαμε να τις γνωρίζουν και οι Γερμανοί δημοσιογράφοι που μας επισκέφτηκαν και όσοι υπόλοιποι μας επισκεφτούν στο μέλλον.

Όταν επιστρέψουν λοιπόν αυτοί οι δημοσιογράφοι στην πατρίδα τους, εκτός από κάποια δημοσιεύματα για την ομορφιά του τόπου μας, θα συνεχίσουν να αποκαλούν τα Σκόπια, Μακεδονία; Θα συνεχίσουν να μας «παροτρύνουν» να μοιράσουμε το Αιγαίο στα δύο με τους Τούρκους; Θα συνεχίσουν να μας «συμβουλεύουν» να έχουμε τα σύνορα μας ανοιχτά για τους «πρόσφυγες-μετανάστες», την στιγμή που αυτοί τα κρατάνε κλειστά; Θα πουν καμιά καλή κουβέντα στην κυβέρνηση τους, όπως να σταματήσει η Γερμανία να «στραγγαλίζει» οικονομικά, πολιτικά, και με οποιοδήποτε τρόπο την πατρίδα μας; Θα πείσουν την γερμανική κυβέρνηση να πληρώσει τις αποζημιώσεις που μας οφείλουν από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο; 


* Αν επιθυμούν οι αρμόδιοι, μπορούμε να τους μεταφέρουμε και μερικές ακόμα σκέψεις μας για την ενίσχυση και αναβάθμιση του τουρισμού στην Πιερία, που έχουν να κάνουν κυρίως με τον εγχώριο τουρισμό. Με το να μπορεί ο Έλληνας και η Ελληνίδα να κάνει οικονομικές διακοπές στον τόπο του.

*Οι φωτογραφίες και τα στοιχεία είναι από τα δελτία τύπου που μας έστειλαν ο Δήμος Κατερίνης και ο Δήμος Δίου Ολύμπου.