Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021

Νέα μελέτη αναφέρει ότι η καραντίνα δεν έχει καμία επίδραση στην μείωση των κρουσμάτων από τον κορονωιό

Γερμανοί επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Μονάχου, με νέα τους μελέτη διαπιστώνουν ότι η καραντίνα δεν συνδέεται με την μείωση των ποσοστών μόλυνσης από τον κορονωιό, σύμφωνα με την Telegraph.

Η μελέτη διαπιστώνει ότι και τις τρεις φορές που στην Γερμανία επιβλήθηκε καραντίνα, δεν είχε καμία διαφορά στα μείωση των κρουσμάτων τα οποία είχαν ήδη πάρει την κατιούσα.

Η κλίμακα R, δηλαδή ο αριθμός που δείχνει πόσα άτομα μολύνονται από κάποιον που έχει τον ιό, ήταν ήδη κάτω από το 1 πριν τεθεί σε εφαρμογή η καραντίνα.

Πέρυσι, μελέτη που διέρρευσε από το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών, έδειξε ότι η καραντίνα θα μπορούσε να σκοτώσει περισσότερους ανθρώπους από τον κορονωιό, λόγω άλλων σοβαρών ασθενειών που δεν έλαβαν την απαιτούμενη θεραπεία.

Αυτή δεν είναι η μοναδική μελέτη που αναφέρει ότι η καραντίνες δεν προσφέρουν τίποτα περισσότερο από ότι η εθελοντική κοινωνική αποστασιοποίηση, δηλαδή τα προληπτικά μέτρα που μπορεί να πάρει μόνος του ένας πολίτης.

Τον Μάρτιο, καθηγητής ιατρικής του Στάνφορντ (Dr. Jay Bhattacharya), μιλώντας στο Newsweek είπε: «τα lockdowns είναι το χειρότερο λάθος δημόσιας υγείας τα τελευταία 100 χρόνια».

Επίσης ακαδημαϊκοί από τα πανεπιστήμια Duke, Harvard, και Johns Hopkins κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι εξαιτίας των εγκλεισμών ενδέχεται τις επόμενες δύο δεκαετίες να υπάρξουν ένα εκατομμύριο επιπλέον θάνατοι.

Άλλες έρευνες κατέληξαν στο συντηρητικό συμπέρασμα: «ότι οι εγκλεισμοί θα καταστρέψουν τουλάχιστον επτά φορές περισσότερα χρόνια ζωής από ότι σώζουν».

Paul Joseph Watson