Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021

Προσπάθησε, αλλά λύγισε στο τέλος

Ότι μπορούσε να δώσει το έδωσε η Εθνική μας στον πρώτο της αγώνα με τον Καναδά για το προολυμπιακό τουρνουά τα ξημερώματα στην Βικτώρια.

Καναδάς - Ελλάδα: 97-91

Πάλεψε για τρία δεκάλεπτα, αλλά στο τέταρτο η κούραση και τα λάθη δεν της επέτρεψαν να πάρει την νίκη απέναντι στην πολύ καλή ομάδα του Καναδά, που είχε στις τάξεις της αρκετούς παίκτες που αγωνίζονται στο NBA.

Η Εθνική μας ομάδα προηγήθηκε δύο φορές με 8 πόντους σε ένα επιθετικό παιχνίδι και από τις δύο ομάδες, γρήγορο και εντυπωσιακό. Ίσως αυτό τελικά ευνόησε τους Καναδούς που είχαν πιο αθλητική ομάδα, με βάθος πάγκου και πολλές επιλογές. Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Καναδάς απέκτησε μία διαφορά 13 πόντων που αποδείχτηκε τελικά αρκετή για να του δώσει την νίκη παρά την υπερπροσπάθεια των διεθνών μας να γυρίσουν τον αγώνα.

Οι πολλές απώλειες της Εθνικής μας έπαιξαν καθοριστικό ρόλο, που αν αγωνιζόταν πλήρης θα μιλούσαμε σήμερα για ένα διαφορετικό αποτέλεσμα.

Τώρα πρέπει να κερδίσουμε στον επόμενο αγώνα την Κίνα, για να περάσουμε στην επόμενη φάση του προολυμπιακού τουρνουά και βάσει των διασταυρώσεων μπορεί να ξαναβρούμε στον δρόμο μας τον Καναδά στην προσπάθεια της Εθνικής μας να πάρει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.