Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021

Ληξιπρόθεσμα Δήμου Κατερίνης - Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αποπληρωμής 1,2 εκατομμυρίων ευρώ

Ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δήμου Κατερίνης, ανω του 1,2 εκατομμυρίων ευρώ αποπληρώθηκαν μέσω της σχετικής επιχορήγησης από το Υπουργείο Εσωτερικών. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε στο 100% και 1.200.655,64 ευρώ έχουν πιστωθεί σε λογαριασμούς προμηθευτών του Δήμου.

Η Οικονομική Υπηρεσία μέσα σε λίγες εβδομάδες (από τις 15 Ιουνίου που εκδόθηκε η απόφαση) κατάφερε να ολοκληρώσει τη διαδικασία των χρηματικών ενταλμάτων, απορροφώντας το σύνολο του ποσού.

«Η αποκατάσταση της αξιοπιστίας του δήμου εξαρτάται και από τη συνέπεια έναντι των προμηθευτών του», δήλωσε ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος. Ο κ. Κουκοδήμος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ταχύτατη ολοκλήρωση των διαδικασιών από την αρμόδια υπηρεσία, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην άριστη συνεργασία με την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών.

«Η διαδικασία, δεν ήταν εύκολη και έγινε πολύ και ουσιαστική δουλειά από τους συνεργάτες μου στην Οικονομική Υπηρεσία, τους οποίους οφείλω να ευχαριστήσω», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών Γιάννης Νταντάμης. «Σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, η εξόφληση υποχρεώσεων του Δήμου, αποτελεί ανάσα για την τοπική οικονομία», υπογράμμισε ο κ. Νταντάμης.

Να σημειωθεί ότι πλέον έχουν εξοφληθεί ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δήμου προς τρίτους, που αφορούσαν το διάστημα έως και 31 Μαρτίου 2021.

Δήμος Κατερίνης
Γραφείο Τύπου
30/07/2021