Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022

Γιατί απαγορεύεται σε οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση να αναγνωρίσει το ψευδοκράτος του Κοσόβου...

Επώδυνη και ζημιογόνα για τα συμφέροντα του ελληνισμού, εφάμιλλη της επαίσχυντης "Συμφωνίας των Πρεσπών" η οποιαδήποτε σκέψη της κυβέρνησης Μητσοτάκη για αναγνώριση του ψευδοκράτους του Κοσόβου.

Εκτός από την απομόνωση της φίλης χώρας της Σερβίας, θα οδηγηθούμε μαθηματικά σε στραγγαλισμό, αφού πλέον θα δημιουργηθεί ένα αντιελληνικό και παράλληλα φιλοτουρκικό μουσουλμανικό τόξο στα Βαλκάνια, με Αλβανία, Σκόπια, Κόσοβο που σε συνδυασμό με την παρουσία στην πατρίδα μας αγνώστου αριθμού μουσουλμάνων λαθρομεταναστών, θα προκαλέσει αφόρητη πίεση για αλλαγές που μπορεί να αποδειχθούν ιδιαίτερα οδυνηρές.

Μία αναγνώριση του Κοσόβου μπορεί να προκαλέσει:

  • Μειονοτικές διεκδικήσεις στην Θράκη
  • De facto αναγνώριση του ψευδοκράτους στην Κύπρο
  • Αύξηση της τουρκικής επιρροής στα Βαλκάνια
  • Απομόνωση της Σερβίας
  • Ενίσχυση του μουσουλμανικού στοιχείου στα Βαλκάνια

* Πίσω από την φημολογούμενη αναγνώριση του ψευδοκράτους του Κοσόβου, βρίσκονται παραδοσιακά η Γερμανία και οι ΗΠΑ. Στις ΗΠΑ μάλιστα μετά την άνοδο στην εξουσία του Μπάιντεν και με την "πολυπολιτισμική" Αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις, οι πιέσεις στην Ελλάδα για αναγνώριση του Κοσόβου έχουν αυξηθεί στο μέγιστο.

* Αντί να είμαστε ένα μαζί με τους ιστορικά φίλους και ομόθρησκους Σέρβους (που έχουμε και τα ίδια συμφέροντα αλλά και απειλές στα Βαλκάνια), κάνουμε τα πάντα για να απομακρυνθούμε από κοντά τους, πέφτοντας στα πόδια Αλβανών και Σκοπιανών που διαχρονικά στέκονται απέναντι μας.

* Τέλος, να θυμίσουμε τις σφαγές ορθόδοξων Σέρβων στο Κόσοβο, τις λεηλασίες και τους εμπρησμούς σε ορθόδοξους ναούς και μνημεία από τον «στρατό» του Κοσόβου που αποτελείται από φανατικούς Αλβανούς και μουσουλμανικά φανατικά στοιχεία.

Αυτό το ψευδοκράτος λοιπόν θέλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη να αναγνωρίσει;

*Φώτο εξωφύλλου: Νίκος Χαλεπλής (Συγγραφέας-Στρατιωτικός)