Τρίτη 27 Ιουλίου 2021

ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ «ΜΗ» ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ κα ΜΑΥΡΙΔΟΥ ή απλά άλλα λόγια να αγαπιόμαστε

της Γνωσούλας Χαϊλατζίδου


Η παράταξη “ΚΟΙΤΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ στην Κ. Μακεδονία” υπέβαλε στις 5 Ιουλίου 2021 ερώτημα προς την Αντιπεριφέρεια Πιερίας σχετικά με τις διαγραμμίσεις επαρχιακών οδών στο δήμο Πύδνας-Κολινδρού.

Με το ερώτημά μας θέλαμε να μάθει ο πολίτης της Πιερίας γιατί ενώ υπάρχουν μηχανήματα καθώς και υπάλληλοι που έχουν τη γνώση και τη δυνατότητα χειρισμού των μηχανημάτων η Αντιπεριφέρεια επιλέγει να δίνει αλλού δουλειές επιλέγοντας εργολάβους και όχι το δικό της προσωπικό.

Η κα Αντιπεριφερειάρχης μας απάντησε με τον προσφιλή πλέον τρόπο της μέσω των υπηρεσιακών παραγόντων, σαν να μην έχει η ίδια την πολιτική ευθύνη των αποφάσεών της.

Η απάντησή της ήταν για ακόμη μια φορά ήταν μια μη απάντηση. Στο βασικό ερώτημα γιατί δεν χρησιμοποιήθηκε το όχημα της Περιφέρειας στην περίπτωση του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού πήραμε την παρακάτω απάντηση:

«Οι διαγραμμίσεις στον δήμο Πύδνας-Κολινδρού έγιναν στο πλαίσιο της σύμβασης του έργου: «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΗΣ ΠΚΜ (Συνεχιζόμενο έργο 2013ΕΠ00800027) / ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2020,2021,2022» με κωδ.έργου: 2014ΕΠ50800007, με ΑΔΑΜ: 21SYMV008536482»

Άρα ενώ υπάρχει το ανάλογο μηχάνημα δε χρησιμοποιείται πάντα και οι διαγραμμίσεις δίνονται ως έργο σε εργολάβους.

Γιατί άραγε;

Πρόσφατα βέβαια είδαμε το μηχάνημα της Αντιπεριφέρειας στους δρόμους. Φυσικά βγήκαν και οι (πολυάριθμες) απαραίτητες φωτογραφίες, τα ανάλογα δελτία τύπου και οι αναρτήσεις στο Facebook για τα αυτονόητα.

Τα δημόσια ευχαριστήρια Δημάρχων και Αντιδημάρχων προς την Αντιπεριφερειάρχη επειδή η δεύτερη απλώς εκτέλεσε τα καθήκοντά της έχουν πάψει να μας προξενούν εντύπωση. Αν και έχουμε συνηθίσει τις φωτογραφίες και τις αβρότητες μεταξύ των αιρετών, συνεχίζουμε να απαιτούμε την ενημέρωση που είναι υποχρεωμένοι να παρέχουν στους πολίτες.

Ενημερώστε μας κάποια στιγμή γιατί είναι απαραίτητο να ευχαριστείτε ο ένας τον άλλο για την τέλεση των καθηκόντων σας;

Και ενημερώστε μας επίσης γιατί επιλέγετε λύσεις που κοστίζουν πιο ακριβά από την αξιοποίηση των δικών σας μέσων και του δικού σας προσωπικού.

Στο κάτω-κάτω εμείς ως πολίτες πληρώνουμε και απαιτούμε να γνωρίζουμε.

Χαϊλατζίδου Γνωσούλα
υποψήφια με την παράταξη “ΚΟΙΤΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ”