Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021

Ο «κακός» μας ο καιρός...

Η κλιματική κρίση ευθύνεται σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τις φωτιές που προκάλεσαν καταστροφές, πόνο και απόγνωση σε ένα μεγάλο κομμάτι της πατρίδας μας.





Δεν φταίει η ανυπαρξία πρόληψης, σχεδιασμού, δεν φταίει η έλλειψη μέσων (ελικόπτερα, αεροπλάνα, προσωπικό), δεν φταίει η πολιτική προστασία, δεν φταίνε τα πρόσωπα και οι επικεφαλής των αρμόδιων υπηρεσιών και φυσικά δεν φταίει ποτέ το κράτος!

Συμπέρασμα: φταίει πάντα ο «κακός» καιρός και ποτέ η κυβέρνηση. Όπως δεν έφταιγε για την καταστροφή στο Μάτι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, έτσι δεν φταίει για τις φωτιές στην Εύβοια, στην Βαρυμπόμπη και αλλού, η κυβέρνηση της ΝΔ...

Ο Πρωθυπουργός δεν ξέχασε και τους... «αντιεμβολιαστές», αφού αυτοί λέει διακινούν τις θεωρίες ότι για τις φωτιές ευθύνονται οι ανεμογεννήτριες, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου.

Αυτό που μας έμεινε από την συνέντευξη του Πρωθυπουργού, είναι οι υποσχέσεις και οι εξαγγελίες για τα μέτρα που θα πάρουμε, αφού... κάηκε η Ελλάδα, θυμίζοντας μας παρόμοιες συνεντεύξεις άλλων Πρωθυπουργών και υπουργών που υπόσχονταν και αυτοί, μέτρα μετά από άλλες φωτιές, πλημμύρες και καταστροφές. Ζούμε σε μία χώρα που η πολιτική της εστιάζεται στην διαχείριση της επόμενης ημέρας και όχι στην αντιμετώπιση και την αποτροπή φυσικών καταστροφών. Δηλαδή, βλέποντας και κάνοντας....