Σάββατο 6 Αυγούστου 2022

Να περάσει ο επόμενος...

Καμία διαφορά τελικά δεν είχε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, από την προηγούμενη κυβέρνηση...

του ΣΥΡΙΖΑ που είχε αντικαταστήσει την παραπροηγούμενη για να κάνει την διαφορά που τελικά δεν ήρθε και όλη αυτή η παρανοϊκή αλληλουχία εναλλαγής της εξουσίας συνεχίζεται επ΄ άπειρον χωρίς κανένα όφελος για την ελληνική κοινωνία.

Καίγεται η Ελλάδα κυριολεκτικά, και οι κυβερνήσεις της διαχρονικά δεν επενδύουν στην πρόληψη αλλά στα... sms. Είμαστε μία χώρα που απειλείται κάθε χρόνο από τις φωτιές και δεν αγοράζουμε πυροσβεστικά αεροπλάνα και οχήματα, δεν προσλαμβάνουμε πυροσβέστες, δεν φτιάχνουμε αντιπυρικές ζώνες, φυλάκια μέσα στα δάση, δεν αξιοποιούμε την σύγχρονη τεχνολογία για την προστασία των δασών μας.

Ακόμα και το αφήγημα της ψηφιακής «επανάστασης» έχει καταρρεύσει, αφού έχουμε το πιο αργό και πιο ακριβό ίντερνετ στην Ευρώπη!

Στην Εκπαίδευση, κάθε χρόνο νέοι νόμοι και «καινοτομίες» αντί να βοηθούν, κάνουν όλο και πιο δύσκολη την ζωή των μαθητών-σπουδαστών και των οικογενειών τους!

Κλείσαμε τα λιγνιτικά εργοστάσια και τελικά πληρώνουμε ακριβότερο ρεύμα, εισάγουμε ξένο ρεύμα και αποψιλώνουμε τα βουνά μας για να τοποθετήσουμε τσιμεντένιους γίγαντες με χάρτινα πόδια και αναζητείται απεγνωσμένα η ωφέλεια όλων αυτών!

Διχάζουν και στηρίζουν την επιβίωση τους στον διχασμό της κοινωνίας, είτε πρόκειται για την Μακεδονία παλαιότερα και επί ΣΥΡΙΖΑ, είτε για τους εμβολιασμούς τώρα με την ΝΔ. 

Ανύπαρκτη εξωτερική πολιτική, καταντήσαμε κομπάρσοι όχι μόνο στις διεθνείς εξελίξεις, αλλά και για θέματα επιβίωσης της πατρίδας μας. Κάνουν συναντήσεις για το μέλλον μας χωρίς καν να μας καλούν και τρώμε τσαμπουκά από όποιον ξύπνησε ένα πρωινό και ζητάει κάτι από εμάς!

Θέμα χρόνου να μας τελειώσει και αυτή η κυβέρνηση και περιμένουμε - η αλήθεια είναι - χωρίς αγωνία την επόμενη, γιατί είμαστε σίγουροι ότι το αποτέλεσμα θα είναι στην καλύτερη περίπτωση το ίδιο ή και χειρότερο από την προηγούμενη...

* Φωτογραφία από Gerd Altmann από το Pixabay