Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021

Συναυλία της Ε.Π.Μ. Κατερίνης - Πανσέληνος Αυγούστου «Φεγγαράδα στην Πύδνα»

Η εκδήλωση «Φεγγαράδα στην Πύδνα», η συναυλία της Εταιρείας Πιερικών Μελετών-Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, έλαβε χώρα για όγδοη συνεχή χρονιά και αποτελεί πλέον θεσμό.

Υλοποιήθηκε την Κυριακή 22 Αυγούστου 2021, στο Βυζαντινό Κάστρο της Αρχαίας Πύδνας,

υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, το οποίο την ενέταξε στο Πανελλήνιο πρόγραμμα «Στο Φως του Φεγγαριού» και συγκαταλέγεται μεταξύ των σαράντα οκτώ επίσημων ανά την Ελλάδα ποιοτικών εκδηλώσεων. Επίσης, η συναυλία υποστηρίχθηκε από τον Δήμο Πύδνας-Κολινδρού, από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας και ήταν ενταγμένη στο πρόγραμμα του 50ου Φεστιβάλ Ολύμπου.

Την εκδήλωση ετοίμασε και παρουσίασε η Εφορεία Χορωδίας της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, με επικεφαλής τον καλλιτεχνικό διευθυντή και μαέστρο, Ευθύμιο Μαυρίδη. Την ορχήστρα και το φωνητικό σύνολο «de profundis», της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης (Ε.Π.Μ) συνόδευσαν οι σολίστες Ιωάννα Ηλιάδου, Γιάννης Χαρίσης και Γιώργος Χασαμπένης. Την εκδήλωση επίσης πλαισίωσε τμήμα της Εφορείας Χορευτικού της Ε.Π.Μ υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου Γιάννη Σαββίδη.

Για την καταλυτική και αμέριστη προσφορά του ο πρώην πρόεδρος της Ε.Π.Μ κ. Γρηγόρης Μιτσοκάπας, τιμήθηκε από την Εφορεία Χορωδίας της Ε.Π.Μ και τον μαέστρο της κ. Ευθύμιο Μαυρίδη.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού κ. Αναστάσιος Μανώλας, ο πρόεδρος του ΟΡ.ΦΕ.Ο. κ. Γρηγόρης Παπαχρήστος, ο Πρόεδρος του Ο.Π.Π.Α.Π κ. Γεώργιος Τσιαλός, οι Αντιδήμαρχοι Πύδνας-Κολινδρού κύριοι Πασχάλης Πουρτσίδης, Βασίλειος Παππάς, Ζαφείρης Δημήτριος, η πρόεδρος κ. Μακεδονία Μπαϊμάκη με μέλη του αδελφοποιημένου Πολιτιστικού Συλλόγου Δ. Αξιού «Η Χαλαίστρη», εκπρόσωποι των βουλευτών Πιερίας κ. Φώντα Μπαραλιάκου και κ Μπέττυ Σκούφα καθώς και η πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Κατερίνης κ Ασημίνα Στρίμπα.

Χαιρετισμούς απηύθυναν, ο Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού κ. Αναστάσιος Μανώλας και ο Πρόεδρος του ΟΡ.ΦΕ.Ο κ. Γρηγόρης Παπαχρήστος.

Τέλος, η Πρόεδρος της Ε.Π.Μ κ. Στέλλα Τζιτζιλή, συνεχάρη όλους τους συντελεστές και ευχαρίστησε το κοινό που συνέδραμε με την παρουσία του.

Σημαντική ήταν η συνεισφορά του προέδρου και των μελών του πολιτιστικού οργανισμού Μακρυγιάλου ‘’Στέγη της Αγάπης’’, των εθελοντών του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου καθώς και των Εθελοντών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κατερίνης και της Διασωστικής ομάδας Πιερίας.

Συντονίστρια της μαγευτικής βραδιάς ήταν η Γ. Γραμματέας της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, κ. Γιώτα Παπαδοπούλου.