Κυριακή 22 Αυγούστου 2021

Συνεχίζει να εξοπλίζεται με νέα αυτοκίνητα η ελληνική αστυνομία

Και καλά κάνει το Σώμα και χρειάζονται. Αλλά...

όπως δυστυχώς αποδείχτηκε και μετά τις τελευταίες πυρκαγιές, αυτοκίνητα, αεροσκάφη και εξοπλισμό χρειάζεται η Πυροσβεστική, ασθενοφόρα χρειάζεται και το ΕΚΑΒ.

Ελπίζουμε τα χιλιάδες νέα αυτοκίνητα που έχει παραλάβει τον τελευταίο χρόνο η αστυνομία να χρησιμοποιηθούν κυρίως για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και όχι να κυνηγάνε τους ανεμβολίαστους και τους καταστηματάρχες που δεν έχουν βάλει ένα σήμα στο μαγαζί τους ή κάποιος από τους πελάτες τους σηκώθηκε όρθιος... Θυμάστε τις σκηνές με τα περιπολικά και τις ντουντούκες να καλούν τον κόσμο στα ελληνικά και σε άλλες γλώσσες να παραμείνουν στα σπίτια τους λόγω καραντίνας;

Έτσι λοιπόν:

➤ Παρελήφθησαν 76 νέα οχήματα, που εντάσσονται στον στόλο της Ελληνικής Αστυνομίας, τα οποία αποκτήθηκαν στο πλαίσιο προμήθειας με πιστώσεις του τακτικού προϋπολογισμού και θα καλύψουν ανάγκες διαφόρων υπηρεσιών.

Τα οχήματα αυτά κατανέμονται σε Αστυνομικά Τμήματα της Αττικής, στην Υποδιεύθυνση Περιπολιών Αθηνών, καθώς και σε Τμήματα Τουριστικής Αστυνομίας σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Χαλκίδα, Κέρκυρα, Ναύπλιο, Ρόδο, Κω και Κρήτη.

Με την προσθήκη των οχημάτων αυτών ενισχύεται και αναβαθμίζεται η επιχειρησιακή ετοιμότητα και ανταπόκριση των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας και βελτιώνεται το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Εντός του 2021 παρελήφθησαν επιπλέον (354) οχήματα Υπενθυμίζεται ότι το 2020 η Ελληνική Αστυνομία υλοποίησε ένα από τα μεγαλύτερα εξοπλιστικά προγράμματα, με την παραλαβή (1.453) νέων οχημάτων