Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021

Δήμαρχος Κατερίνης: «Δεν θα γίνει κατά 99% αιολικό πάρκο στην Μηλιά Πιερίας. Δεν έχουμε εικόνα για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στον Άγιο Δημήτριο» (ΒΙΝΤΕΟ)

Τι είπε στην σημερινή (11/9/2021) συνέντευξη τύπου ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος και στην ερώτηση της "ΑΛΗΘΕΙΑΣ" και του Μιχάλη Κανταρτζή, για την πιθανότητα τοποθέτησης ανεμογεννητριών στα Πιέρια Όρη:

«Είχαν δοθεί δύο άδειες για ανεμογεννήτριες στα Πιέρια Όρη, στην περιοχή της Μηλιάς (Πέντε Πύργοι), και στον Άγιο Δημήτριο. Δεν έχω εικόνα αυτή τη στιγμή, αλλά έχω ζητήσει με αίτημα που έχει κάνει ο Δήμος Κατερίνης την αλληλογραφία από το υπουργείο και να δούμε που βρίσκεται και σε τι φάση είναι το κομμάτι αυτό. Γνωρίζω να σας πω με βεβαιότητα ότι το αιολικό πάρκο στην Μηλιά δεν πρόκειται να προχωρήσει γιατί οι μετρήσεις που έχουν γίνει εκεί δείχνουν ότι δεν υπάρχει ο απαιτούμενος αέρας, οπότε το έργο κατά 99% δεν θα γίνει καν. Το ίδιο ευχόμαστε να συμβεί και στην άλλη περιοχή (Άγιος Δημήτριος) και όταν θα είμαι έτοιμος θα σας ενημερώσω. Δυστυχώς έχουν αλλάξει με νόμο οι διαδικασίες, πλέον δεν ζητείται η σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου, ούτε καν για τα περιβαντολλογικά. Εμείς θα προσπαθήσουμε σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο να αφυπνίσουμε τον κόσμο ώστε να μην γίνει στην περιοχή. Δυστυχώς βάση νομοθεσίας δεν μπορεί ο Δήμος να κάνει κάτι.»