Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021

Και... εκτυπωτή θα πρέπει να έχουν οι ανεμβολίαστοι φοιτητές-τριες για να εκτυπώνουν τα rapid test

Διαβάζοντας το ΦΕΚ για την λειτουργία των ΑΕΙ, διαπιστώνουμε ότι προκύπτει επιπρόσθετο οικονομικό βάρος στους ανεμβολίαστους φοιτητές-τριες που υποχρεώνονται να έχουν μαζί τους σε έντυπη μορφή το αποτέλεσμα του rapid test, το οποίο θα έχουν πληρώσει ήδη από την τσέπη τους.

Στο ΦΕΚ αναφέρεται ότι θα πρέπει να έχουν πάνω στο έδρανό τους σε έντυπη μορφή το αρνητικό αποτέλεσμα του rapid test, που θα πρέπει να κάνουν δύο φορές την εβδομάδα. Αν το ιδιωτικό εργαστήριο ή το φαρμακείο που θα κάνει το rapid test, για οποιοδήποτε λόγο (φόρτο εργασίας, έξοδα, κ.α.), αρνηθεί να εκτυπώσει το αποτέλεσμα, ο φοιτητής-τρια θα πρέπει να βρει έναν τρόπο να το εκτυπώσει μόνος του και θα αναγκαστεί να αγοράσει εκτυπωτή, μελάνες και χαρτιά. Ένα ακόμα έξοδο, μετά από τα 20 ευρώ την εβδομάδα για τα rapid test που έρχεται να επιβαρύνει οικονομικά τους φοιτητές και τις οικογένειες τους, ... «ευγενική προσφορά» της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας!

➤ Τι αναφέρει το ΦΕΚ (τεύχος 2ο, Αρ. φύλλου 4406) :

Άρθρο 4
 
Διαδικασία ελέγχου πλήρωσης προϋποθέσεων για τη συμμετοχή στην εκπαιδευτική διαδικασία
 
1. Κάθε φυσικό πρόσωπο που συμμετέχει σε εκπαιδευτική διαδικασία με φυσική παρουσία, υποχρεούται να φέρει σε έντυπη μορφή το απαιτούμενο ανά περίπτωση πιστοποιητικό ή βεβαίωση που αποδεικνύει την πλήρωση στο πρόσωπό του μιας εκ των προϋποθέσεων που ορίζονται στο άρθρο 3 της παρούσας, καθώς και σχετικό έγγραφο ταυτοπροσωπίας (φοιτητική ταυτότητα ή αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο). Ειδικώς, οι φοιτητές οφείλουν όπως τοποθετούν το πιστοποιητικό ή τη βεβαίωση εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικού εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου πάνω στο έδρανό τους σε εμφανές σημείο κατά τη διάρκεια της παραμονής τους εντός των αμφιθεάτρων και αιθουσών, όπου πραγματοποιείται η εκπαιδευτική διαδικασία.

* Φωτογραφία από OpenClipart-Vectors από το Pixabay