Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021

ΒΙΝΤΕΟ - Ομιλία του π. Αθανάσιου Μαρινόπουλου στο μνημόσυνο στην Κατερίνη (13/9/2019) για τους πεσόντες Μακεδονομάχους

Σήμερα 17 Οκτωβρίου 2021 τιμάται η "Ημέρα του Μακεδονικού Αγώνα". Ανύπαρκτοι οι εορτασμοί στην πόλη της Κατερίνης. 

Κανείς δεν πρόκειται να πάρει είδηση τι γιορτάζουμε σήμερα γιατί το επίσημο κράτος και οι εκπρόσωποί του δεν νοιάζονται ιδιαίτερα. Δεν πρόκειται να δείτε καμία αναφορά για την σημασία της σημερινής ημέρας στα "μεγάλα"  ΜΜΕ (μέσα μαζικής εξαπάτησης). Δεν είναι στις προτεραιότητες τους η συντήρηση της ιστορικής μνήμης του ελληνικού λαού, αντιθέτως η λήθη (η λησμονιά, το σβήσιμο από τη μνήμη, το να μη θυμάσαι πια, το να μην σε θυμάται κανείς), είναι πλέον χαρακτηριστικό της νεοελληνικής πραγματικότητας.

➤ Τι γράψαμε στις 13 Οκτωβρίου 2021 για τους... «εορτασμούς» για τον Μακεδονικό Αγώνα στην Κατερίνη: "Κάτι" από εορτασμούς και για την "Ημέρα Μακεδονικού Αγώνα" στην Κατερίνη φέτος...

➤ Συγχαρητήρια σε αρκετούς εκπαιδευτικούς κυρίως σε Δημοτικά Σχολεία της πόλης μας, γιατί όπως πληροφορηθήκαμε, αφιέρωσαν την Παρασκευή 15/10/2021 που μας πέρασε, αρκετές ώρες για να διδάξουν στα παιδιά τι γιορτάζουμε σήμερα. 

➤ Δείτε ολόκληρη την ομιλία του π. Αθανάσιου Μαρινόπουλου στο μνημόσυνο στην Κατερίνη για τους πεσόντες Μακεδονομάχους στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδος για την Ημέρα του Μακεδονικού Αγώνα. Μία συγκλονιστική ομιλία φόρος τιμής στους προγόνους μας. Μία ομιλία που πρέπει να διαβάζεται από τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία μας!

* Η ομιλία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019 στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Κατερίνης.