Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021

Τι θα περιλαμβάνει το μενού των σχολικών γευμάτων στα Δημοτικά σχολεία του Δήμου Κατερίνης

Το πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» θα υλοποιηθεί σε δημοτικά σχολεία της χώρας για το σχολικό έτος 2021-22.

* Στο πρόγραμμα συμμετέχουν προς το παρόν 16 Δημοτικά σχολεία της Κατερίνης εδώ: https://pierikialithia.blogspot.com/2021/10/16-2021-22.html










➤ Το πρόγραμμα διατροφής των Σχολικών Γευμάτων για το σχολικό έτος 2021-22 είναι το εξής:


Το κάθε προσφερόμενο γεύμα είναι ατομικά συσκευασμένο ανά είδος (ζεστό φαγητό και σαλάτα) σε κατάλληλους περιέκτες, που κλείνουν αεροστεγώς, ώστε να μην επιτρέπουν τις διαρροές κατά τη μεταφορά και να προστατεύουν τα τρόφιμα από σκόνη, έντομα και άλλες ρυπάνσεις. 
Κάθε συσκευασία συνοδεύεται από χαρτοπετσέτες. Το ψωμί είναι συσκευασμένο σε κλειστές ατομικές συσκευασίες. 
Κάθε σχολικό έτος, ο Ανάδοχος με την έναρξη της παράδοσης των γευμάτων παραδίδει σε κάθε σχολείο δυο (2) σετ επαναχρησιμοποιούμενων μαχαιροπίρουνων (πιρούνι, κουτάλι, μαχαίρι), μαζί με κατάλληλη πλαστική θήκη, για κάθε μαθητή/τρια. 
Το ένα σετ θα χορηγείται σε κάθε μαθητή/τρια, ενώ το δεύτερο θα παραμένει στο σχολείο ως εφεδρικό. Τα επαναχρησιμοποιούμενα σκεύη είναι κατάλληλα για τη χρήση τους από παιδιά (παιδικά μαχαιροπίρουνα για ηλικίες 5-10 ετών) χωρίς προεξοχές και ανωμαλίες, και από υλικό κατάλληλο για επαφή με τρόφιμα με δυνατότητα επαναχρησιμοποίησης και πλύσης τους. 
Στο ενδιάμεσο της σχολικής χρονιάς, και μετά από συνεννόηση με τα σχολεία, ο ανάδοχος είναι υποχρεωμένος να προμηθεύσει τα σχολεία με ένα επιπλέον τέτοιο σετ για κάθε μαθητή/τρια. 
Σε κάθε ατομική συσκευασία αναγράφεται η ημερομηνία παρασκευής και συσκευασίας, το είδος και τα συστατικά του γεύματος, οδηγίες διατήρησης. Τα γεύματα και οι σαλάτες είναι τοποθετημένα σε ισοθερμικά δοχεία μεταφοράς τροφίμων με τον ασφαλή ενδεδειγμένο τρόπο. Τα γεύματα παραδίδονται εντός του χρονικού διαστήματος 9.30-12.30. Η μεταφορά των γευμάτων από τις εγκαταστάσεις παραγωγής τους δε θα πρέπει να ξεκινάει νωρίτερα από τις 08:30. 
Ο Ανάδοχος υποχρεούται να αφήσει τις μερίδες των γευμάτων σε κατάλληλα ισοθερμικά δοχεία μεταφοράς τροφίμων, τους οποίους θα παραλαμβάνει την ίδια ή την επόμενη σχολική ημέρα.


* Φώτο αρχείου