Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021

Στο 90+2’ ο Νίκου «υπέγραψε» το διπλό του Δία, 1-2 την 25η Μαρτίου

Έπειτα από ένα συναρπαστικό παιχνίδι το οποίο θα μπορούσε να καταλήξει στον οποιονδήποτε, ο Δίας Δίου χάρις στο χρυσό τέρμα του Στέλιου Νίκου στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων «δραπέτευσε»...

από το «Γεώργιος Ασλανίδης» επικρατώντας με 1-2 απέναντι στην 25η Μαρτίου σε αναμέτρηση που διεξήχθη στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Α’ ΕΠΣ Πιερίας και αναρριχήθηκε στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Το παιχνίδι είχε δύο όψεις αφού στο πρώτο μέρος ήταν αργό και υποτονικό με τις δύο ομάδες να είναι αρκετά προσεκτικές και επιφυλακτικές και τον βαρύ αγωνιστικό χώρο να δυσκολεύει τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών. Σε αυτό το 45λεπτο ο Δίας ήταν ακίνδυνος με την γηπεδούχο ομάδα να έχει την υπεροχή και να χάνει τρεις σημαντικές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ, αλλά ο Παπανικολάου με εκπληκτικές επεμβάσεις σε ισάριθμες περιπτώσεις κράτησε το μηδέν.

Το δεύτερο ημίχρονο ωστόσο ήταν εκ διαμέτρου αντίθετο, καθώς το γρήγορο και τυχερό γκολ που πέτυχε η ομάδα μας στο 53’, άνοιξε το παιχνίδι το οποίο απέκτησε ξαφνικά φρενήρη ρυθμό, με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω και τους δύο αντιπάλους να διεκδικούν στα ίσα τη νίκη, παρουσιάζοντας πολλές και σπουδαίες ευκαιρίες για να την κατακτήσουν.

Η 25η Μαρτίου ισοφάρισε την παρτίδα στο 73’ με κεφαλιά του Μήτρα, στη συνέχεια ανέβασε την απόδοσή της και έφτασε πολύ κοντά στην ανατροπή σε δύο περιπτώσεις, με το Δία ωστόσο να είναι εκείνος που βρήκε το πολυπόθητο τέρμα στις καθυστερήσεις με την κεφαλιά του Στέλιου Νίκου στο 90+2’ ύστερα από μαγική σέντρα του Ηλία Μανίκα με το εξωτερικό. Η ομάδα μας στάθηκε τυχερή στο φινάλε του ματς, καθώς στο 90+5’ οι γηπεδούχοι έφτασαν μία ανάσα από την ισοφάριση με την κεφαλιά του Μήτρα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι.

Αυτή ήταν μία νίκη «χρυσάφι» για την ομάδα του Παναγιώτη Σαρπότα απέναντι σε έναν εξαιρετικό αντίπαλο και σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο, η οποία έδωσε «ένεση ψυχολογίας» στο Δία και ένα τρίποντο που τον στέλνει μόνο στην 3η θέση με συγκομιδή 17 βαθμούς.

Επόμενη αναμέτρηση για την ομάδα μας το Σάββατο (27/11- 15:00) και πάλι εκτός έδρας απέναντι στον Αετό Καταλωνίων για την 9η αγωνιστική της Α’ ΕΠΣ Πιερίας.

Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς ήταν για την ομάδα μας στο 23ο λεπτό, με τον Κυπαρίσση να σουτάρει τεχνικά με το αριστερό από το ύψος της περιοχής και τον Γκεβρέκη να παραχωρεί κόρνερ.

Στη συνέχεια η 25η Μαρτίου έχασε τρεις πολύ σημαντικές ευκαιρίες για να μπει σε θέση οδηγού, αλλά ο εξαιρετικός σε ένα ακόμη ματς Παπανικολάου κράτησε το μηδέν για την ομάδα του.

Στο ημίωρο, ο Οικονόμου σούταρε με το δεξί με τη μπάλα να κοντράρει σε σώματα αμυνόμενων και τον τερματοφύλακα του Δία να βγάζει με δύσκολη επέμβαση τη μπάλα σε κόρνερ.

Στο 36’ ο Παπαδόπουλος βρέθηκε σε θέση βολής, σούταρε δυνατά με το δεξί όμως ο Παπανικολάου με σωτήρια επέμβαση κράτησε απαραβίαστη την εστία του.

Στο 40’ ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Παυλίδη η μπάλα πήρε τροχιά προς την εστία με τον Παπανικολάου να απομακρύνει τον κίνδυνο αποκρούοντας με το ένα χέρι.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά και έφτασαν μία ανάσα από το 1-0, με τον Παπαδόπουλο να πιάνει δυνατό διαγώνιο σουτ από ευνοϊκή θέση και τη μπάλα να περνά ξυστά από το κάθετο δοκάρι.

Κόντρα στη ροή του παιχνιδιού ο Δίας Δίου άνοιξε το σκορ στο 53’ και έβαλε φωτιά στο ματς, με τον Καρανικόλα να βγάζει έξοχη μεταβίβαση στο χώρο για το Μανίκα, με τον επιθετικό του Δία να διεκδικεί τη μπάλα μαζί με τον αμυνόμενο των γηπεδούχων και από την κόντρα εκείνη να παίρνει τροχιά προς την εστία καταλήγοντας βασανιστικά προς τη γωνία της για το 0-1.

Στη συνέχεια η ομάδα μας είχε το «μομέντουμ» της αναμέτρησης και σπατάλησε δύο σημαντικές ευκαιρίες για να διπλασιάσει τα τέρματά της.

Στο 66’ μετά από υποδειγματική αντεπίθεση, ο Καρανικόλας σέρβιρε στο Μανίκα με τον επιθετικό του Δία να πλασάρει από θέση τετ-α-τετ, τη μπάλα να κοντράρει σε πόδια αμυντικών και να φεύγει για λίγα εκατοστά κόρνερ.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο πολύπειρος φορ έπιασε ένα πολύ δυνατό δεξί σουτ από τα όρια της μεγάλης περιοχής, με τη μπάλα να μην του κάνει ξανά το χατίρι και να καταλήγει ελάχιστα δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Στο 68’ η 25η Μαρτίου προειδοποίησε με το δυνατό αριστερό σουτ του Ζουκάν εκτός περιοχής, το οποίο εξουδετέρωσε εντυπωσιακά ο Παπανικολάου σε κόρνερ.

Στο 73’ η ομάδα του Νίκου Τσαγκαλίδη έφτασε στην ισοφάριση ύστερα από σέντρα του Χούτα με το αριστερό και κεφαλιά του Μήτρα στην καρδιά της άμυνας του Δία για το 1-1.

Στο 75’ ο Παπαδόπουλος με τρομερή σόλο προσπάθεια που ξεκίνησε πίσω από το κέντρο, διένυσε όλη την πτέρυγα και έφτασε μέχρι την περιοχή τελειώνοντας μόνος του τη φάση και στέλνοντας τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού και άουτ.

Στο 90’ οι γηπεδούχοι φλέρταραν με την ανατροπή όταν έπειτα από αντεπίθεση, ο Παπαδόπουλος έφυγε στο τετ-α-τετ με τον Παπανικολάου, με τον τερματοφύλακα του Δία να λέει και πάλι «όχι» επεμβαίνοντας καταλυτικά με τα πόδια.

Στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Δίας κατάφερε να βρει το νικητήριο τέρμα, με τον Ηλία Μανίκα να βγάζει ασσύληπτη μπαλιά με το δεξί εξωτερικό στο δεύτερο δοκάρι και τον Νίκου να νικάει τον Γκεβρέκη με σκαστή κεφαλιά κάνοντας το 1-2!

Στο 90+5’ η 25η Μαρτίου θα μπορούσε να ισοφαρίσει το ματς και να κερδίσει το βαθμό της ισοπαλίας, αλλά η κεφαλιά του σκόρερ Μήτρα ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι!

Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων (90+8’) ο Συρανίδης με ψηλοκρεμαστό σουτ από το ύψος της περιοχής προσπάθησε να νικήσει τον Γκεβρέκη αλλά ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων απέκρουσε με το στήθος.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Διακουμάκος με α’ βοηθό την κα. Β. Τσικλητάρη και β’ βοηθό τον κ. Κουκιώτη.

Οι συνθέσεις των ομάδων :

25η Μαρτίου (Νίκος Τσαγκαλίδης): Γκεβρέκης, Μπαμπέτας (46’ Χούτας), Παυλίδης, Νίκου, Ρίζος, Μήτρας, Οικονόμου, Ζουκάν, Χασάπης (62’ Χαρτοματζίδης), Παπαδόπουλος, Φωκαίδης (80’ Σαρηγιαννίδης).

Δίας Δίου (Παναγιώτης Σαρπότας): Παπανικολάου, Λαζαρίδης, Ευαγγελόπουλος, Νίκου, Πείδης, Χ.Καραθάνος, N.Καραμήτρος (67’ Αράπης), Καρανικόλας (80’ Συρανίδης), Κυπαρίσσης (90+3’ Ν.Καραθάνος), Παγωνίδης, Μανίκας (90+3’ Ζαβαντίας).

Η διοίκηση του Δία Δίου ευχαριστεί θερμά τους ανθρώπους της 25ης Μαρτίου για την άριστη και υποδειγματική φιλοξενία που παρείχαν στην αποστολή της ομάδας μας, αποτελώντας ένα παράδειγμα προς μίμηση ως προς την οργάνωσή τους και τη νοοτροπία που έχουν απέναντι στο ποδόσφαιρο και τους εύχεται καλή επιτυχία στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Γραφείο Τύπου Δία Δίου