Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

Βάλτε μια πινακίδα! Γιατί μας ταλαιπωρείτε άσκοπα;

Σε επικίνδυνη ταλαιπωρία βάζει ο Δήμος Κατερίνης τους οδηγούς που θέλουν να πάνε στο Β' ΔΑΚ (κολυμβητήριο).

Ο λόγος είναι η επιδιόρθωση ενός σημείου του δρόμου που βρίσκεται επί της οδού Δημοτικού Σταδίου και όχι τόσο το έργο (που καλώς γίνεται), αλλά η απουσία προειδοποιητικής πινακίδας-σήμανσης, ώστε να γνωρίζουν οι οδηγοί και κυρίως αυτοί που έρχονται από τον κυκλικό κόμβο και κάνουν στροφή 45 μοιρών ότι στο σημείο γίνονται έργα και είναι δύσκολη η πρόσβαση τους.

Το αποτέλεσμα όλων αυτών, το οποίο είδαμε με τα μάτια μας, και καταγράψαμε με την κάμερα της "ΑΛΗΘΕΙΑΣ", αλλά βιώσαμε και εμείς οι ίδιοι, είναι να στρίβει ο οδηγός που έρχεται από τον κυκλικό κόμβο μέσα στην Δημοτικού Σταδίου, να βλέπει ξαφνικά την... «τάφρο» από τα έργα και να αναγκάζεται να κάνει όπισθεν σε ένα σημείο με αυξημένη κίνηση και ελάχιστη ορατότητα (με ότι κινδύνους μπορεί να προκύψουν), ώστε να βρει άλλο δρόμο για να πάει στο Β΄ ΔΑΚ.

Και από τις μεσημεριανές ώρες και μετά που αυξάνεται η κίνηση προς το Β΄ ΔΑΚ, επειδή πολλοί γονείς πάνε τα παιδιά τους για άθληση, το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο αφού σκοτεινιάζει και δεν υπάρχει ορατότητα για να δει κάποιος από μακριά την «τάφρο».

Το αυτονόητο θα ήταν να τοποθετηθεί κάποια σήμανση-πινακίδα ή κάποια κορδέλα που θα προειδοποιεί τους οδηγούς. Μέχρι στιγμής αυτό δεν έγινε από τις υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης.


* «Τάφρος»: λόγω της υψομετρικής διαφοράς της ασφάλτου με το έδαφος

** Κάποιοι "γενναίοι" οδηγοί πάντως, τόλμησαν και διέσχισαν την «τάφρο», ταλαιπωρώντας τα αυτοκίνητα τους...