Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΔΗΜΗΝΑΣ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΣΤΑ ΑΚΡΑ»

Στις 25-10-2021 έστειλα έγγραφη επιστολή προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης υπογεγραμμένη από 32 άτομα διαφόρων ιδιοτήτων και επαγγελμάτων, μεταξύ των οποίων δικαστικοί λειτουργοί, ιατροί, δικηγόροι, εκπαιδευτικοί, βουλευτές κ.ά. με την οποία ζητούσαμε...

την αλλαγή της ώρας της επιμορφωτικής εκπομπής «ΣΤΑ ΑΚΡΑ», που προβάλλεται τελευταία από την ΕΡΤ-2 στις 12 τα μεσάνυχτα σε μια λογική για οικογενειάρχες και εργαζομένους ώρα, ώστε να έχουμε την δυνατότητα να την παρακολουθούμε, όπως δικαιούμαστε ως συνδρομητές της ΕΡΤ, καθόσον είναι από τις ελάχιστες εκπομπές που συμβάλλουν στην ανύψωση του πνευματικού μας επιπέδου. Ακολούθησε πλήθος αναρτήσεων στο διαδίκτυο με διαμαρτυρίες τηλεθεατών για το ίδιο θέμα.

Στις 4-11-21 μας κοινοποιήθηκε έγγραφη απάντηση της Αντιπροέδρου του ΕΣΡ κ. Ευτέρπης Κουτζαμάνη ,με το ποίο μας πληροφορούσε ότι διαβίβασε την επιστολή μας προς το Γραφείο Δ/ντή Προγράμματος της ΕΡΤ, για τις δικές του ενέργειες. Στις 11-11-21 μας απάντησε με e-mail το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης [Δ/νση Υποστήριξης Προγραμμάτων] , ότι η Υπηρεσία τους δεν είναι αρμόδια για τον προγραμματισμό της ΕΡΤ.

Διερωτώμαι ευλόγως η ως άνω Υπηρεσία δεν μπορούσε να παραπέμψει το αίτημά μας στην αρμοδιότερη Υπηρεσία, ώστε να τύχουμε κάποιας σχετικής και υπεύθυνης απαντήσεως; Με τέτοια γραφειοκρατία και βραδυπορία εισερχόμεθα στην ψηφιακή εποχή της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης; Σημειώνω για το ιστορικό της υπόθεσης, ότι της εκπομπής «ΣΤΑ ΑΚΡΑ» προηγείται μια ξένη ταινία αστυνομικού περιεχομένου, που κάλλιστα θα μπορούσε να έπεται της προαναφερομένης εκπομπής στην οποία συμμετέχουν διακεκριμένοι επιστήμονες οι οποίοι αναπτύσσουν επίκαιρα επιμορφωτικά θέματα αμέσου ενδιαφέροντος για τους Έλληνες τηλεθεατές.

Σε ανάλογη περίπτωση διαβάζω σε τρέχον πρόγραμμα της ΕΡΤ, ότι εισακούστηκε το αίτημα κάποιων τηλεθεατών[με τηλεφωνήματα] και η εκπομπή «Το μουσικό κουτί», μετατέθηκε μια ώρα νωρίτερα. Δεν είναι δίκαιο και το αίτημα των τηλεθεατών των «ΑΚΡΩΝ» να μετατεθεί η εκπομπή από τα μεσάνυχτα σε μια λογικότερη ώρα; Τον λόγο έχει η ΕΡΤ. 

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΔΗΜΗΝΑΣ - ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ